Melanie lidera el rànquing de futbolistes amb més partits

Melanie lidera el rànquing de futbolistes amb més partits

Melanie Serrano, Marta Unzué, Vicky Losada, Alexia Putellas i Marta Torrejón, segons la recerca del Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona, tenen el rècord del Barça Femení

Melanie Serrano ja és oficialment la futbolista que més partits oficials ha disputat amb el FC Barcelona. I no és que la fita l’hagi aconseguit recentment, mentre està vivint la seva setzena temporada al primer equip blaugrana. Simplement, la raó és que el Centre de Documentació i Estudis del Club ha resolt una necessitat, un deute històric: la de registrar tots els partits del Femení des del 2002, quan la secció es va integrar a l’entitat. Així, gràcies a la recerca, s’han revelat els noms de les jugadores amb més partits disputats i les màximes golejadores dels darrers 18 anys, amb l’única excepció de la temporada 2007/08, en què amb l’equip a la Segona Divisió no s’han pogut recopilar les dades.   

Melanie va fitxar pel Barça el 2004 amb només 14 anys. Eren altres temps, i amb el nivell mostrat a la seva Sevilla natal i a Blanes -on s’acabava de mudar-, n’hi va haver prou per instal·lar-se ja al primer equip femení. Des de llavors, acumula 448 partits al més alt nivell. De lateral esquerrana o al migcamp, sempre acompanyada per la humilitat, la discreció i el respecte als colors que representa. Ningú com l’eterna ‘5’ barcelonista ha viscut el procés de professionalització de la secció. Tot això l’ha convertida en una autèntica llegenda culer. Haurà de passar bastant temps abans que algú superi els seus números.

3200x2000-TOP_5-MES_PARTITS-TOTALS-FEM-

Curiosament, les cinc futbolistes amb més participacions estan totes en actiu. La segona és Marta Unzué, que del 2006 al 2018 va jugar 360 compromisos amb el Barça i en les dues últimes temporades està actuant, en condició de cedida, a l’Athletic Club. A la navarresa la succeeixen tres excompanyes que es mantenen al conjunt blaugrana: Vicky Losada (330), Alexia Putellas (303) i Marta Torrejón (261). Totes elles tenen la oportunitat de seguir escrivint la història del club.

JUGADORA PARTITS
MELANIE SERRANO 448
MARTA UNZUÉ 360
VICKY LOSADA 330
ALEXIA PUTELLAS 303
MARTA TORREJÓN 261
LAURA RÀFOLS 216
ANI ESCRIBANO 209
OLGA GARCÍA 207
LAURA GÓMEZ 196
MARTA CORREDERA 185
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut