Precedents positius després d'un 1-1 a l'anada

Precedents positius després d'un 1-1 a l'anada

Els blaugranes han aconseguit 12 victòries en els 14 antecedents europeus de la seva història en què l’equip ha saldat amb empat a 1 el partit d’anada a domicili

Taules d’or a San Paolo. El Barça va aconseguir sumar un empat meritori (1-1) ahir en l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions al camp del Nàpols. Un gol d’Antoine Griezmann al minut 57, quan els italians s’havien avançat a la primera meitat, va donar a l’equip de Quique Setién moltes raons per creure en la classificació per als quarts de final el pròxim 18 de març al Camp Nou. El valor doble de les dianes en camp contrari acostumen a ser molt rellevants en el transcurs de les eliminatòries a doble partit, almenys així ho indiquen els precedents de la història blaugrana en totes les competicions europees.  

El primer antecedent guanyador

Des de la temporada 1959/60, el Barça ha jugat 14 partits després de signar un empat a 1 en l’anada a domicili. El primer precedent va ser en les semifinals de la Copa de Fires davant la selecció de Belgrad. Els blaugranes, aleshores dirigits per Helenio Herrera, van esgarrapar un 1-1 en el partit d’anada, i al Camp Nou van aconseguir derrotar l’equip balcànic per 3-1 i aconseguir el bitllet per a la final de la competició. Una Copa de Fires que el Barça acabaria guanyant per segona vegada en la seva història.

El Camp Nou, decisiu

Els blaugranes s’han enfrontat a aquest mateix escenari en fins a 13 ocasions més, entre totes les competicions europees: Champions, Copa de la UEFA, Recopa d’Europa i Supercopa d’Europa. D’aquests 13 precedents, el Barça ha aconseguit el passaport cap a la següent ronda 11 vegades, és a dir, arribant a un 84,6% d’efectivitat. Només en els vuitens de final de la Lliga de Campions contra el CSKA de Moscou (temporada 1992/93), i en els quarts de la mateixa competició davant la Juventus de Torí (2002/03), els blaugranes no han pogut sortir victoriosos.

L’últim antecedent europeu es va produir el curs 2017/18. En aquella ocasió, corresponent als vuitens de final de la Lliga de Campions, l’equip d’Ernesto Valverde va empatar a 1 contra el Chelsea a Stamford Bridge, amb gol de Leo Messi, i va rematar l’eliminatòria al Camp Nou amb un 3-0, gràcies a les dianes d’Ousmane Dembélé i novament de Leo Messi (doblet).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut