“Els jugadors italians sempre s’han caracteritzat per ser molt durs, i en aquella època el Nàpols n’estava ple”

“Els jugadors italians sempre s’han caracteritzat per ser molt durs, i en aquella època el Nàpols n’estava ple”

Rafael Zuviría va disputar amb la samarreta blaugrana el primer Nàpols-Barça de la història, l’any 1978

El Futbol Club Barcelona s’enfrontarà al Nàpols el proper dimarts 25 a les 21 hores, en un partit corresponent als vuitens de final de la Lliga de Campions. Serà el primer cop que els dos equips competiran en partit oficial tot i que al llarg de la història s’han vist les cares en fins a cinc ocasions.

El 25 de maig de 1978 el primer equip del Barça va viatjar a Nàpols a participar en un amistós. Va ser la primera vegada que els dos equips van jugar entre ells i ha estat l’única ocasió, fins a dia d’avui, que el conjunt blaugrana ha jugat a San Paolo. Aquell estiu, Johan Cruyff va decidir no anar amb la selecció holandesa a disputar el mundial d’Argentina i des del Club es va decidir organitzar-li uns partits d’homenatge. L’astre holandès havia anunciat que penjaria les botes al final d’aquella temporada, tot i que finalment se’n va anar als Estats Units a jugar amb Los Ángeles Aztecs. Aquell Barça-Nàpols correspon al penúltim partit de Johan Cruyff amb la samarreta del Barcelona.

El resultat final del partit va ser un empat a 1. Esteban Vigo va ser el golejador blaugrana i pels locals, Savordi va ser l’encarregat d’anotar.

Diversos membres de l’Agrupació van ser integrants d’aquell equip que va jugar a San Paolo, un d’ells va ser Rafael Zuviría, exjugador del FC Barcelona entre 1977 i 1982, qui afirma “els jugadors italians sempre s’han caracteritzat per ser molt durs, i en aquella època el Nàpols n’estava ple”. Sobre l’actuació del dorsal 14 blaugrana afirma “Cruyff era un jugador excepcional. Aquell dia va jugar molt bé, tot i que recordo que els jugadors rivals li van fer moltes faltes”.

Un altre futbolista que va disputar aquell amistós va ser Joan Vilà, qui guarda un molt bon record d’aquell viatge: “jo feia tres mesos que estava al primer equip i em va fer molta il·lusió anar a Nàpols a jugar. No era freqüent un partit així en aquella època”.

En els últims anys, el Barça també ha disputat un Trofeu Joan Gamper contra els Napolitans, el de 2011, amb victòria local per 5-0, un amistós de pretemporada l’any 2014, amb derrota blaugrana per 0-1 i dos partits de preparació l’estiu passat amb dues victòries barcelonistes, per 2-1 i 4-0.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut