Nàpols - Barça: San Paolo, primera parada

Nàpols - Barça: San Paolo, primera parada

L’equip de Quique Setién s’enfronta contra el Nàpols en el retorn de la Champions amb bones sensacions després dels últims resultats (21 hores)

Nou examen per al Barça de Setién. Els blaugrana visitaran aquest dimarts (21.00 hores, Movistar Liga de Campeones) el Nàpols en l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Ho faran amb la moral alta després de golejar l’Eibar (5-0) en un gran partit de tot l’equip i amb un Leo Messi estel·lar, que va firmar un pòquer. A més, el conjunt barcelonista va recuperar el liderat just abans d’un Clàssic que es preveu decisiu en la lluita pel títol (diumenge, 21 h, Movistar Partidazo).

Després d’acabar la fase de grups invicte i com a líder, el Barça inicia el tram decisiu de la màxima competició europea al sempre complicat estadi de San Paolo amb la intenció de treure un resultat positiu de cara a la tornada. Sergio Busquets i Nélson Semedo estan apercebuts de sanció, amb la qual cosa una targeta groga els faria ser baixa per al duel del Camp Nou del proper 18 de març.

El rival

El Nàpols arriba en forma a l’eliminatòria. L’equip entrenat per Gennaro Gattuso encadena tres victòries consecutives: una de molt prestigi a l’anada de les semifinals de la Copa italiana contra l’Inter (0-1) i dues a la Lliga, la més recent el divendres passat al camp del Brescia (1-2). Els italians han recuperat places europees i ara mateix són sisens a la Serie A amb 36 punts, a nou dels llocs que donen accés a la Champions.

Els de Gattuso va fer una gran fase de grups sense perdre un sol enfrontament: tres victòries i tres empats. Els italians, enquadrats al grup E amb el Liverpool, el Salzburg i el Genk, van sumar un total de 12 punts, per la qual cosa van accedir als vuitens com a segon classificat per darrere del vigent campió, el Liverpool, que en va obtenir 13. Contra els anglesos, el Nàpols va guanyar per 2-0 a San Paolo i va esgarrapar un valuós empat d’Anfield.

El Nàpols és un equip amb jugadors perillosos en zona ofensiva. Arkadiusz Milik, Dries Mertens i Lorenzo Insigne són els màxims golejadors del conjunt italià. El davanter polonès ha vist porteria 12 vegades, amb un hat-trick a la Champions. Per la seva banda, el belga suma 11 gols aquesta temporada, dels quals quatre són en competició europea. Insigne ha anotat 9 dianes aquest curs.

L’espanyol Fabián Ruiz és el timó dels italians al mig del camp, però els de Gattuso no podran comptar ni amb Koulibaly ni amb Fernando Llorente, tots dos baixa en la convocatòria.

El darrer precedent

Serà el primer cop que Nàpols i Barça s’enfrontin en partit oficial. Sí que s’han vist les cares en cinc amistosos, els més recents l’estiu passat. Durant la pretemporada als Estats Units es va produir un doble enfrontament entre italians i catalans, amb balanç favorable per a l’equip entrenat llavors per Ernesto Valverde: 2-1 a Miami i 4-0 a Michigan.

Les dades que cal tenir en compte

- El Barça no és eliminat als vuitens de la Champions des de la temporada 2006/07, contra el Liverpool

- El Nàpols ha caigut en totes les eliminatòries de Champions contra un equip de la Lliga espanyola

- Leo Messi, que ve de firmar un pòquer, ha marcat 12 gols contra equips italians

- Arturo Vidal s’ha vist les cares set cops contra el Nàpols i ha anotat dos gols

- És el primer partit de Quique Setién a la Lliga de Campions

La convocatòria

Per a aquest partit, Quique Setién ha convocat 21 futbolistes: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Arthur, Messi, Neto, Lenglet, Griezmann, Braithwaite, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, Riqui Puig, Collado, Ansu Fati, R. Araujo i Akieme. Són baixa per lesió Luis Suárez, Dembélé, Jordi Alba i Sergi Roberto. El davanter Martin Braithwaite no està inscrit a la Lliga de Campions, però, tot i així, ha viatjat amb l’equip.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut