Víctor Tomàs: “Els últims 23 anys de la meva vida han estat un somni”

Víctor Tomàs: “Els últims 23 anys de la meva vida han estat un somni”

El capità del Barça, molt ben acompanyat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, ha explicat que es veu obligat a deixar l'handbol al final de la present temporada a causa d’una complicació cardíaca que s’agreuja amb la pràctica esportiva professional

Sempre costa i mai s’hi està preparat, però el Palau Blaugrana haurà d’acomiadar un nou ídol. I és que, aquest dilluns, l’actual capità del Barça d’handbol, Víctor Tomàs, ha anunciat la seva retirada al final de la present campanya, després de 18 temporades al primer equip, vuit d’elles com a capità.

"Gràcies als Serveis Mèdics del Club se m'ha detectat un problema cardíac que s'està agreujant any rere any per la pràctica esportiva a nivell professional. En el cas de seguir demanant-li al meu cor els nivells d'entrenament i esforç que porto fent des de fa 18 anys, això pot afectar a la meva salut i a la meva vida futura. És per aquest motiu que em veig obligat a anunciar-vos que em retiraré de l'handbol professional a final d'aquesta temporada. No és ni el motiu ni la forma en què m'ho havia imaginat, però les coses van així. Vull poder afrontar una vida totalment normal en el futur, i per fer-ho he de prendre aquesta decisió", ha explicat Tomàs, en una roda de premsa multitudinària que s’ha dut a terme a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Molt emocionat, Víctor Tomàs ha estat acompanyat per la seva família, els amics, els seus companys d’equip i els membres del cos tècnic, així com diversos excompanys, com ara Saric o Valero Rivera, i membres d’altres equips professionals del Club. Víctor Tomàs no ha pogut contenir les llàgrimes quan ha volgut agrair a tothom qui s’ha creuat en el seu camí i que l’ha ajudat a créixer.

"Els últims 23 anys de la meva vida han estat com un somni. Pot sonar a tòpic, però és la veritat. He gaudit moltíssim i ho he donat tot pel Barça. Sempre he tingut la sort de poder formar part del millor club del món, i això m'ha fet sentir-me un privilegiat. Ser el capità, a més, ha representat un orgull, però també una responsabilitat", ha afegit.

Una roda de premsa en què el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha anunciat que el Club retirarà el dorsal del capità quan acabi la temporada i que Tomàs seguirà vinculat al Club. El CEO del Barça, Òscar Grau, el directiu responsable de la secció, Jordi Argemí, o el mànager esportiu d’handbol, David Barrufet, així com altres dirigents de l’entitat, també han estat presents en l’acte.

El seu moment més dolç

Víctor Tomàs va jugar el seu primer partit amb el primer equip l’any 2002. Des de llavors, ha anat fent créixer el seu palmarès, amb 67 títols, on destaquen les tres últimes Champions del Barça (2005, 2011, 2015), però també 11 Lligues Asobal (2003, 2006, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019), 10 Copes Asobal o 10 Copes del Rei, entre molts altres trofeus.

Malgrat tots els èxits, Víctor Tomàs ha assegurat quedar-se "amb tota la gent que he conegut, que he tingut el plaer de compartir vestidor". Evidentment, però, "la cirereta del pastís, el record que sempre tindré a falta que acabi aquesta temporada, és haver aixecat la Champions com a capità l’any 2015".

Un somni per tancar una trajectòria daurada

Capità i referent tant dins com fora de la pista, Víctor Tomàs és i serà un dels ídols de l’handbol blaugrana. Precisament a tots els blaugranes els ha volgut dedicar unes paraules d’agraïment, però també els ha fet una promesa: "Penso gaudir el màxim de temps que em queda i després ja començaré una etapa nova en la meva vida. No dubteu ni un moment que en aquests quatre mesos seguiré deixant-me la vida en cada moment perquè junts puguem aconseguir els objectius que ens queden". Perquè amb quatre títols ja a la butxaca (Copa Asobal, Supercopa d’Espanya, Supercopa Catalunya i Super Globe), l’objectiu és tancar la temporada guanyant també la Copa del Rei, la Champions i la Lliga. Un ple de títols que culminaria la trajectòria d’un jugador d’or, llegenda del Palau, que formarà part ja per sempre no només de la història del Barça, sinó també de l’handbol mundial.

"Espero que recordin un jugador que sentia els colors, que ho donava tot a la pista. Honest amb el treball i amb els seus companys, i un amant de l'handbol i, per sobre de tot, del Barça", ha demanat Víctor Tomàs per acabar. De ben segur que així serà.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut