Barça - Leganés: La Copa no s’atura

Barça - Leganés: La Copa no s’atura

Els blaugranes s’enfrontaran contra el Leganés en els vuitens de final de la competició del KO

Després de superar l’Eivissa als setzens de final per 1-2, amb doblet de Griezmann, el Barça s’ha classificat per als vuitens de final de la competició del KO. El sorteig ha emparellat als blaugranes amb el Leganés, dijous 30 de gener (19:00 hores, DAZN). El partit es disputarà al Camp Nou, perquè tots dos equips juguen a la mateixa categoria i el nom del Barça va sortir abans en el sorteig.

El rival

El Leganés ha arribat a la Copa del Rei després de deixar pel camí a l’Andorra a la tanda de penals, al Múrcia (0-4) i a l’Ebro (0-1). Pel que fa a la Lliga, els madrilenys són penúltims amb 15 punts, empatats amb l’Espanyol, que és cuer. Des de la segona jornada de la competició, no han sortit de la zona de descens i només han sumat tres victòries, cap d’elles a domicili. Amb l’arribada de Javier Aguirre a la banqueta al mes de novembre, l’equip ha mostrat una millor versió amb només tres derrotes en els onze partits disputats. Els màxims golejadors de la plantilla són Braithwaite i Óscar Rodríguez, amb sis i quatre gols, respectivament.

Los culés ganaron en Butarque por 1-2 el pasado mes de noviembre
Els culers van guanyar a Butarque per 1-2 el passat mes de novembre

Els darrers precedents

L’últim enfrontament entre tots dos equips va ser fa dos mesos a la Lliga. Els blaugranes van remuntar el gol inicial d’En-Nesyri, actual jugador del Sevilla, amb gols de Suárez i Vidal (1-2). Catalans i madrilenys s’han vist les cares en set ocasions i un balanç molt favorable pels blaugranes: sis victòries i una derrota. Pel que fa a l’apartat golejador, el Barça ha anotat 19 gols i només n’ha rebut set.

Les dades a tenir en compte

- És el primer enfrontament entre Barça i Leganés a la Copa del Rei.

- Amb vuit gols, Messi és el jugador que més vegades ha vist porta contra el Leganés.

- Quique Setién s’ha enfrontat 15 vegades contra el Leganés amb un balanç absolutament igualat: cinc victòries, cinc empats i cinc derrotes.

- Javier Aguirre només ha pogut guanyar dues vegades contra el Barça en els 22 enfrontaments que s’han produït, la darrera va ser l’any 2008 dirigint l’Atlètic de Madrid. A més, no ha aconseguit mai guanyar als blaugranes en la Copa: dues derrotes a la banqueta del conjunt matalasser, a la temporada 2008/09.

- Al Leganés trobem tres exjugadors del Barça B: Tarín, Rivera i Arnáiz. Aquest darrer va disputar cinc partits amb el primer equip la temporada 2017/18 i va anotar tres gols.

Messi no va poder marcar a l'elenc madrileny en el partit de la primera volta a la Lliga
Messi no va poder marcar a l'elenc madrileny en el partit de la primera volta a la Lliga

La convocatòria de Quique Setién

Per aquest partit de Copa, el tècnic del primer equip Quique Setién ha decidit convocar els següents futbolistes: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Arthur, Messi, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, Collado i Ansu Fati. Queda fora de la convocatòria per decisió tècnica M. Wague, i per lesió Suárez, O. Dembélé i Neto.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut