València - FC Barcelona: Visita a Mestalla per seguir líders

València - FC Barcelona: Visita a Mestalla per seguir líders

Quique Setién s’estrena a domicili a la Lliga en un camp en què el Barça ha puntuat en les darreres 12 visites

Després de la classificació per als vuitens de final de la Copa del Rei davant l’Eivissa (1-2), el Barça torna a activar el xip de la Lliga davant el València. Els blaugranes encaren la sempre complicada visita a Mestalla (16.00 hores, Movistar LaLiga) d’aquest dissabte amb l’objectiu de mantenir el liderat de la Primera Divisió i tornar a guanyar fora de casa; els culers no sumen tres punts a domicili des de la victòria per 0-1 al Wanda Metropolitano en la quinzena jornada. El partit davant el València suposarà el debut de Quique Setién com a visitant a la Lliga, en el primer matx lluny del Camp Nou en la segona volta.

El rival

El València suma 31 punts, amb un balanç de 8 victòries, 7 empats i 5 derrotes. Els d’Albert Celades, que venen de perdre per 4-1 a Mallorca, tenen 12 punts menys que el Barça i els mateixos que la Reial Societat, que ocupa places europees. En els últims cinc partits, els valencians han registrat 2 victòries, 2 empats i una derrota. El balanç com a local a la Lliga dels xes és notable, ja que només han perdut un dels darrers 23 partits a Mestalla (12 victòries i 10 empats). El València també ha accedit als vuitens de final de la Copa, eliminant el Logronyès per 0-1. La defensa blaugrana haurà de vigilar de ben a prop Maxi Gómez, màxim golejador amb 7 gols, i Rodrigo, que acumula 6 assistències. Parejo s'ho perdrà per sanció.

Els darrers precedents

La darrera visita del Barça a Mestalla es va saldar amb un 1-1, amb gol de Messi, en la vuitena jornada de la passada Lliga. Com a local, el València acumula 12 partits de Lliga sense guanyar al Barça: no ho fa des del 2007 (2-1). L’última vegada en què blaugranes i xes s’han vist les cares va ser en la primera volta d’aquest curs, en la jornada 4. El Barça va golejar el València per 5-2, amb doblet de Luis Suárez i gols d’Ansu Fati, De Jong i Piqué. Els valencians no han aconseguit la victòria en cap dels últims set compromisos de Lliga davant els blaugranes. Al llarg de la història, 169 partits entre Barça i València, amb un balanç favorable per als culers: 83 victòries, 44 empats i 42 derrotes.

Les dades que cal tenir en compte

  • El València és el segon rival predilecte de Leo Messi en l’aspecte ofensiu. En 26 partits, acumula 24 gols i 10 assistències.
  • Quique Setién i Albert Celades mai s’han enfrontat com a entrenadors.
  • Un terç dels gols del València (10 de 30) arriben en els últims 15 minuts.

La convocatòria

Per a aquest partit, Quique Setién ha convocat 18 futbolistes. Es tracta de Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Arthur, Messi, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, Collado i Ansu Fati. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Wague i Carles Pérez, mentre que per lesió ho fan Suárez, Dembélé i Neto.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut