Atlètic de Madrid - FC Barcelona: Messi catapulta el líder (0-1)

L'argentí, amb un gol a cinc minuts del final, permet als blaugranes sumar els tres punts i tornar a ocupar la primera posició de la taula

I Leo Messi torna a decidir. No per ser alguna cosa habitual perd valor, i per això cal donar-li la importància que té. En un partit competit i emocionant, el FC Barcelona ha pogut guanyar un sempre complicat Atlètic de Madrid, al Wanda Metropolitano, en una nit freda i plujosa que l'argentí s'ha encarregat d'acolorir. El seu gol, a cinc minuts del final, dona els tres punts als blaugrana, que tornen a ocupar la primera posició de la taula.

Tot això en un partit en què també ha destacat Ter Stegen, un autèntic mur que ningú de l'Atlètic ha pogut enderrocar. L'alemany i l'argentí, un a cada àrea, han tornat a ser determinants. I l'Atlètic de Madrid, amb un partit més, ja és a sis punts del Barça.

Ter Stegen, protagonista

I és que aquest partit també s'esperava per veure en acció dos dels millors porters del món: Oblak i Ter Stegen. I, finalment, el que ha acabat acaparant més flaixos (i no només pel resultat final) ha estat l'alemany. Especialment en una primera part en què ha estat el protagonista més destacat, amb dues intervencions de mèrit que han salvat del gol de l'Atlètic. La primera, davant Hermoso, en una rematada a boca de canó (min 20). La segona, davant d'un cop de cap de Morata (min 40).

Ter Stegen, decisiu davant l'Atlètic de Madrid

Les dues, en uns primers 45 minuts amb molt de ritme, on s'han viscut intercanvis de cops. També canvis de guió, amb un inici dominat pels de Simeone, però amb una posterior reacció blaugrana. De fet, després d'uns primers 20 minuts d'alta pressió, el Barça ha aguantat bé les envestides dels matalassers i ha sabut patir per, a poc a poc, acomodar-se sobre la gespa del Metropolitano. L'exemple, que a tres minuts de la mitja part Piqué s'ha topat amb el travesser amb un cop de cap.

I Messi ha tornat a resoldre

Malgrat una empenta local, en què Sergi Roberto ha hagut d'aparèixer providencialment per evitar gairebé sobre la línia un gol de Morata (min 72), la segona part no ha tingut les mateixes ocasions, però sí l'emoció que en qualsevol moment la balança es podria decantar per a un dels dos costats. I, com no podia ser d'una altra manera, Leo Messi ha estat l'autor d'aquesta sentència, amb un autèntic golàs que ha desesperat l'afició del Wanda. Ningú ha pogut aturar l'argentí, i això que ha tingut la pilota durant una bona estona: conducció des de la banda dreta, paret amb Suárez i rematada de primeres molt enganxada al pal, lluny d'Oblak (0-1, min 85). Un gol definitiu, el seu primer contra l'Atlètic al Wanda, per permetre al Barça tancar la setmana no només classificat ja per als vuitens de la Champions sinó també com a líder de la Lliga.