Classificats com a primers per 13a temporada consecutiva

Classificats com a primers per 13a temporada consecutiva

Amb el triomf davant el Dortmund, els homes de Valverde s’asseguren la primera plaça del grup F de la Lliga de Campions i jugaran al Camp Nou la tornada de vuitens

Per tretzena temporada consecutiva, el FC Barcelona finalitzarà com a primer classificat la fase de grups de la Lliga de Campions. La victòria davant el Borussia Dortmund (3-1) en la cinquena jornada de la Champions League permet als d’Ernesto Valverde assegurar-se la primera plaça del grup F, amb 11 punts, per damunt del conjunt alemany i també de l’Inter, que en té 7. L’Slavia de Praga ja no té opcions de classificació.

Malgrat que encara queda un partit per finalitzar la fase de grups -els barcelonistes visitaran el Giuseppe Meazza en la darrera jornada-, la primera plaça i l’accés a vuitens ja estan assegurats. Una dinàmica ja molt habitual en els últims anys: els culers acumulen 13 temporades -des del curs 2007/08 sense excepció- quedant líders a la fase de grups de la Lliga de Campions.

Els possibles rivals a vuitens

Amb aquest triomf, els blaugranes s’asseguren també jugar al Camp Nou la tornada dels vuitens de final i, a més a més, eviten els altres primers de grup ja assegurats: el París Saint-Germain, el Bayern de Munic, el Manchester City i la Juventus.

Pel que fa als possibles rivals, l’únic equip que té la segona plaça ja assegurada i pot ser contrincant del Barça és el Tottenham de José Mourinho. Cal recordar que els barcelonistes només podran quedar emparellats amb equips que hagin quedat segons a la fase de grups, exclosos els conjunts de la Lliga espanyola i el segon del seu propi grup.

D’aquesta manera, l’última jornada de la fase de grups serà clau per acabar de definir els possibles rivals dels culers a vuitens. El Barça coneixerà el seu rival en el sorteig del dilluns 16 de desembre.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut