FC Barcelona - Borussia Dortmund: Willkommen als vuitens de final (3-1)

FC Barcelona - Borussia Dortmund: Willkommen als vuitens de final (3-1)

Els blaugranes s'asseguren la primera plaça de grup gràcies als gols de Suárez, Messi i Griezmann i seran al sorteig de vuitens per 15a vegada consecutiva

La bola del FC Barcelona tornarà a estar al bombo del sorteig dels vuitens de final de la millor competició continental per 15a vegada consecutiva. Els blaugranes han superat amb contundència el Borussia Dortmund amb tres gols de Suárez, Messi i Griezmann en un partit en què s'ha hagut de retirar Ousmane Dembélé per lesió.

Conscients de la importància de la victòria per aconseguir el bitllet per a la següent ronda i poder així aparcar la Champions fins al febrer, els blaugranes han demostrat caràcter i molta solidaritat. A través d’aquests atributs els culers han pogut sotmetre el conjunt alemany que en cap cas havia saltat a la gespa de Camp Nou amb timidesa. Però el seu avís inicial no ha fet tremolar els de Valverde, que han estat un equip compacte i molt solidari en la pressió. És a partir d'aquí on els culers han desesperat el Dortmund, erràtic a la sortida de la pilota, nerviosos davant un Barça molt incisiu.

mini_2019-11-27 BARCELONA-DORTMUND 55

Societat il·limitada: Messi-Suárez

Així ha pogut comptar dos gols al marcador el FC Barcelona en el primer temps. I en tots dos cal assenyalar la presència de l'omnipresent i incansable Frenkie de Jong en la recuperació de la pilota, acompanyat de Sergio i Rakitic a la medul·lar, i Messi i Suárez en les finalitzacions.

mini_2019-11-27 BARCELONA-DORTMUND 59

El primer l'ha rematat el pistoler Suárez amb un gran control i una rematada d'autèntic davanter centre després que Messi li lliurés un caramel dins de l'àrea. En el segon ha estat Suárez qui ha assistit l'argentí perquè la posés al pal oposat de la porteria defensada per Burki. 2-0 i tranquil·litat per als culers. Una societat il·limitada, la de Messi i Suárez, que ja compta 800 gols amb el FC Barcelona. Dues bèsties del gol. Dos jugadors d'època. Abans dels dos gols, els culers s'han hagut de sobreposar a la lesió de Dembélé. Griezmann, que havia començat a la banqueta, ha saltat a la gespa al seu lloc.

Griezmann s'apunta a la festa

Elèctrics, intensos i amb agressivitat dominaven els blaugranes el partit. Era un Barça ràpid, veloç, agressiu i àgil en la transició. I ho ha continuat sent després del pas pels vestidors. Messi, a més, estava desencadenat i davant la versió més completa del millor del món no hi ha rival que pugui amb això. L'argentí estava imparable, alegre, ràpid i amb molta mobilitat traçant línies i carreres en camp rival per emmarcar. I en una d'aquestes ha pogut connectar amb Griezmann, que ha definit amb un xut creuat amb molta qualitat per posar el 3-0. I fins i tot l’argentí hauria pogut marcar el quart amb un xut que ha picat a la creueta en una falta directa molt escorada, gairebé al córner.

mini_2019-11-27 BARCELONA-DORTMUND 44

El Dortmund ha despertat en els últims compassos del partit davant un Barça que notava el desplegament físic realitzat. I en aquests minuts finals ha pogut descomptar en el marcador el conjunt alemany amb un golàs de Sancho a l'escaire, imparable per a Ter Stegen, salvador en una altra ocasió abans del 90. Els culers aconsegueixen una victòria vital per segellar la primera plaça de grup i celebrar la classificació per als vuitens de final de la Champions per 15a vegada consecutiva.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut