Barça - Dortmund: A la recerca d’una victòria resolutiva

Barça - Dortmund: A la recerca d’una victòria resolutiva

(Movistar Liga de Campeones, 21 h) La jornada 5 de la lligueta de la Champions s’erigeix com un partit decisiu per a passar a vuitens de final com a líders de grup

Més que tres punts en joc. Després del triomf contra el Leganés (1-2), aquest dimecres (21.00 h) el FC Barcelona rep el Borussia Dortmund en la jornada 5 de la lligueta de la Champions League 2019/20, en un partit que es preveu transcendental. Si el triomf és blaugrana, el Barça, a falta d’un matx per jugar, es plantarà als vuitens de final com a líder del grup F. Però el conjunt de la conca del Ruhr, que ocupa la segona posició, ho intentarà evitar en la seva primera visita en duel de la màxima competició continental al Camp Nou.

Primer duel a la Champions

FC  Barcelona i Borussia Dortmund s’han enfrontat una única vegada a Europa. Va ser en la Supercopa 1997, l’última edició en què el títol es va resoldre en una final a doble partit. A l’Estadi, el conjunt barcelonista entrenat per Van Gaal es va imposar per 2-0 al Dortmund de Nevio Scala. Dos mesos després, la segona Supercopa culer ja era una realitat després de l’1-1.

Així doncs, aquesta Champions League 2019/20 s’erigeix com la creadora dels Barça-Dortmund en la competició de les estrelles. Ara bé, el Camp Nou ja sap que és tenir a l’elenc groc i negre com a visitant. De fet, el 1957, el BVB va ser un forà de luxe, perquè va participar en els actes d’inauguració del feu blaugrana.

El Dortmund, un visitant irregular

En aquesta edició de l’orelluda, lluny de casa, els de Lucien Favre, entrenador que va fer debutar a Ter Stegen amb el primer equip del Borussia Mönchengladbach, han sortit victoriosos contra l’Slavia i han caigut derrotats contra l’Inter. A la Bundesliga, el BVB només s’ha endut els tres punts una sola vegada com a visitant; n’ha empatat tres i n’ha perdut dos.

- Classificació: sisens en el torneig domèstic i segons en la competició continental.

- Màxims golejadors: Marco Reus, amb sis dianes a la Bundesliga, i Achraf, amb quatre gols al concurs europeu i dos a la competició alemanya.

Cal assenyalar que l'únic futbolista amb passat blaugrana al Borussia Dortmund és Paco Alcácer. Malgrat tot, és baixa i no ha viatjat a Barcelona. Qui sí que està disponible és Ousmane Dembélé, que viurà un partit especial perquè jugarà per primera vegada contra el Dortmund des de la seva arribada al Barça l'estiu del 2017.

Amb la possibilitat d’eixamplar i trencar una bateria de rècords

- Si el FC Barcelona s’enduu el triomf contra el Dortmund, es classificarà com a primer de grup per 21a vegada. Més que qualsevol altre equip de la Champions League. El seu perseguidor és el Reial Madrid, amb 16. Una festivitat que sota el braç també portaria el 19è matx consecutiu sense perdre a la fase de grups.

- Si es parla de rècords, és obligatori mencionar Leo Messi. Si el ‘10’ blaugrana perfora la porteria del Borussia de Dortmund, l’equip de la conca del Ruhr es convertirà en la víctima número 34 de la Champions League.

- Ansu Fati també té cabuda en la sala dels rècords. Si el jove barcelonista anota gol, es convertirà en el golejador més jove de la història de la competició de les estrelles.

La convocatòria de Valverde

Per aquest partit, Valverde ha facilitat aquest dimarts la llista de 18 convocats. Es tracta de Ter Stegen, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Neto, Lenglet, M. Wague, Griezmann, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior i Ansu Fati. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Aleñá i C. Pérez; per sanció, Piqué; i per lesió, N. Semedo i Jordi Alba.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut