Leo Messi: 5 anys des que va superar el rècord de Zarra

Leo Messi: 5 anys des que va superar el rècord de Zarra

El 22 de novembre del 2014, l’argentí es va convertir en el màxim golejador de la història de la Lliga amb 253 gols. Ara ja en porta 427 i continua sumant...

Aquest divendres es compleixen 5 anys des que Leo Messi va fer història un cop més. El 22 de novembre del 2014, l’astre argentí va assolir els 253 gols a la Lliga i va superar el que llavors era el màxim golejador de la història del campionat, Telmo Zarra, amb 252. Un hat-trick contra el Sevilla al Camp Nou va servir perquè el 10 barcelonista se situés al capdavant d’una classificació que ja mai ha tornat a deixar de liderar.

Però és que ara, cinc anys després, Messi continua i continua marcant, i ja suma 427 dianes. Si fins a superar Zarra va anotar 253 gols en 289 partits de Lliga disputats, des de llavors n’ha jugat 170 i ha marcat en 174 ocasions. Una mitjana de més d’un gol per partit! De fet, és ja a només 78 gols de tornar a igualar els 252 de Zarra, en el cas que el seu comptador s’hagués posat a zero quan va superar el rècord. I és que, comptant només els gols des que es va proclamar màxim golejador de la història de la Lliga, estaria a només 12 gols d’entrar de nou al top 10 de golejadors històrics. Simplement, brutal.

Leo Messi, absolutament imparable

Pel que fa als rivals, Messi ha marcat a un total de 37 equips diferents. El més golejat és precisament el Sevilla, equip contra el qual va superar Zarra, amb 29 gols a la Lliga. El segueixen València i Atlètic de Madrid (24), Espanyol (22), Llevant i Osasuna (21), Deportivo (20), Betis (19) i Reial Madrid (18). Però, com els ha fet?

Si comparem els 174 gols des de llavors amb la resta de golejadors a la Lliga, Messi continua arrasant. El segueix el seu company Luis Suárez amb 137 gols, Cristiano Ronaldo (114), Griezmann (95), Iago Aspas (79) i Benzema (78). Si ho comparem amb els golejadors a les principals Lligues europees, tampoc ningú manté el ritme de l’argentí:

Ningú al seu ritme, tampoc a Europa

Per aconseguir superar el rècord de Zarra amb només 27 anys, Messi va assolir registres espectaculars: va marcar en 157 partits dels 289 que va jugar, i va aconseguir marcar en el 54,33% dels partits que va jugar. Però és que, des de llavors, ha millorat els registres. Ara marca en un 65,3% dels partits de Lliga que juga, i és que ens aquests cinc anys Messi ha marcat en 111 dels 170 partits disputats. Un jugador d’una altra galàxia. Únic i irrepetible. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut