El cara a cara a un mes del Clàssic

El cara a cara a un mes del Clàssic

Repàs estadístic del FC Barcelona i el Reial Madrid a falta de només un mes per al partit de Lliga al Camp Nou

El Clàssic està cada cop més a prop. En només 30 dies, el FC Barcelona i el Reial Madrid es veuran les cares al Camp Nou en el que serà el primer duel entre tots dos conjunts aquesta temporada. A continuació, aprofitem per repassar com es troben tots dos equips a la Lliga a falta d’un mes amb les 10 dades que cal saber! 

Invictes al Camp Nou

Els culers compten els seus partits com a locals a la Lliga per victòries en el que va de temporada, amb un total de sis triomfs: Betis (5-2), València (5-2), Vila-real (2-1), Sevilla (4-0), Valladolid (5-1) i Celta (4-1). A més, a la Champions tampoc ha perdut: una victòria contra l’Inter (2-1) i un empat contra l’Slavia (0-0).

El Camp Nou, un fortí - MIGUEL RUIZ-FCB

El Barça, l’equip més golejador

Tot i tenir un partit menys que la resta d’equips, el Barça és el conjunt més golejador del campionat amb 33 gols a favor, seguit del Vila-real (26) i el Reial Madrid (25).

Benzema i Messi, Pitxitxis

El davanter francès és el màxim golejador de la Lliga amb 9 gols en 11 partits, seguit de Leo Messi amb 8 gols en només 7 partits. A més, tots dos són els jugadors que més rematen entre pals a la Lliga: Benzema 20 i Messi 17.

Messi suma ja 8 gols a la Lliga

La possessió té color blaugrana

El Barça és l’equip de la Lliga amb un mitjana més gran de possessió per partit, amb un total de 64,34%. El segueixen el Reial Madrid (57,78%) i la Reial Societat (57,32%). 

Messi i Carvajal, els màxims assistents

Actualment, fins a vuit jugadors lideren la classificació de màxims assistents de la Lliga amb 4 passades de gol cadascun. Casualment, tant el Barça com el Madrid tenen un representant en aquest ajustat liderat: Leo Messi i Dani Carvajal. És a dir, Messi, amb només 7 partits disputats de 13 jornades, és el segon màxim golejador (empat amb Loren i Gerard Moreno, i a un de Benzema) i el màxim assistent del campionat (juntament amb Orellana, Oyarzabal, Rodrigo, Cazorla, Capa, Banega i l’esmentat Carvajal).  

14 golejadors barcelonistes

El Barça és l’equip de la Lliga en què han marcat més jugadors diferents: Messi, Suárez, Griezmann, Vidal, Arhur, Ansu Fati, De Jong, Junior, Carles Pérez, Dembélé, Piqué, Sergio Busquets, Jordi Alba i Lenglet. Un total de 14, seguit precisament del Madrid amb 13 golejadors diferents. Per cert... Recordes qui va marcar en el Clàssic de Lliga de la temporada passada? Reviu els highlights!

El Madrid, qui més busca la porteria rival

El conjunt blanc ha rematat un total de 202 vegades a la porteria rival, mentre que el Barça és 13è amb 143 rematades. Així doncs, encara té més mèrit que els culers siguin l’equip més golejador de la Lliga amb 33 gols.

Domini culer amb la pilota

El conjunt blaugrana és també l’equip amb més passades (7.862) amb una gran diferència amb el segon, el Reial Madrid, que queda a més de mil per sota (6.539). Pel que fa a les passades amb èxit, el Barça també lidera amb autoritat amb 6.896, seguit també pels blancs amb 5.696.

Els blancs, l’equip amb menys grogues

El conjunt de Zidane, amb només 20 targetes grogues, és l’equip que menys n’ha rebut de la Lliga. El Barça és el 9è amb un total de 30. Pel que fa a les faltes, els culers són el segon equip que menys faltes comet (140), només superat pel Llevant (133), mentre que el Madrid és 6è amb 150 faltes comeses.  

Piqué, el Rei de la passada

Tot i no ser el jugador que més passades fa (és tercer amb 796) Gerard Piqué sí que és el futbolista de la Lliga que més passades bones ha fet aquesta temporada, amb un total de 714. A més, Lenglet és quart amb 680 i De Jong 7è amb 644. El Reial Madrid també té dos jugadors al top 10: Sergio Ramos (5è) i Toni Kroos (8è). 

Piqué i Lenglet en un entrenament d'aquesta temporada - MIGUEL RUIZ-FCB

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut