Un Barça cinc estrelles (5-1)

Els gols de Lenglet, Vidal, Suárez i el doblet de Messi atorguen als blaugranes el setè triomf consecutiu aquesta temporada

23 dies després, la pilota ha tornat a rodar per la gespa del Camp Nou. Amb l’aturada de seleccions, el partit a Ipurua contra l’Eibar (0-3), el partit ajornat contra el Reial Madrid i del duel a la Champions contra l’Slavia de Praga (1-2); els blaugranes no trepitjaven el seu estadi des del 6 d’octubre. I ho han fet amb una nova victòria, contra el Valladolid per 5-1. Els gols de Lenglet, Vidal i Messi en el primer temps; novament, Messi en la segona part i Suárez han certificat el setè triomf a la Lliga i, també, el setè de manera consecutiva comptant els partits de Champions. D’aquesta manera, el Barça torna a liderar la classificació amb 22 punts, dos més que el Granada i l’Atlètic de Madrid, amb un partit més.

Tot just començar el partit, Lenglet ha obert la llauna aprofitant el refús d’un córner des de l’interior de l’àrea. El francès ha connectat de voleia la pilota i, després de tocar al travesser, ha acabat travessant la línia de gol per anotar la seva tercera diana com a blaugrana, el segon a la Lliga. Al quart d’hora de partit, el Valladolid ha col·locat l’1-1 en una acció afortunada. Míchel ha servit una falta lateral, Ter Stegen ha fet una grandíssima aturada a una mà, però Kiko Olivas ha caçat la pilota a l’interior de l’àrea petita i ha situat la igualtat al marcador.

Poc abans d’arribar a la mitja hora, Messi ha penjat una pilota a l’àrea i Arturo Vidal, arribant des de la segona línia, ha rematat a l’aire la pilota servida per l’argentí per enviar-la al fons de la xarxa. Amb aquest gol, el xilè ja en suma tres aquesta temporada.

Messi anota el seu 50è gol de falta

Menció especial pel gol de Messi. Després d’intentar-lo amb menys fortuna en els primers compassos de partit, l’argentí ha tornat a intentar el llançament de falta. Amb un xut teledirigit a l’escaire esquerre de l’exblaugrana Masip, el ‘10’ del Barça ha anotat el seu 50è gol de falta directa com a professional: 44 amb la samarreta blaugrana i sis amb la de la selecció argentina.

El Barça ha mantingut el domini de la pilota en la represa, però les ocasions de gol s’han resistit. Messi, però, s’ha encarregat de revifar els ànims de l’equip amb un autèntic golàs. Rakitic, que ha entrat en la segona part substituint Vidal, ha enviat una passada entre línies a l’argentí i no ha perdonat davant Masip amb un xut potent i creuat.

Luis Suárez engrandeix la seva llegenda

L’uruguaià tenia un repte pendent en aquest partit: el Valladolid era l’únic equip de la Lliga al qual s’havia enfrontat i no havia aconseguit marcar gol. Si bé ho ha fet en l’inici del segon temps, però en fora de joc, el ‘9’ del Barça ha mantingut el gol entre cella i cella. Messi ha vist el seu desmarcatge i li ha filtrat una passada a l’interior de l’àrea, des d’on Suárez és letal i, amb una gran definició, ha batut Masip en l’un contra un. A més, amb aquest gol se situa com a quart màxim golejador de la història del Barça amb 185 gols, superant Josep Samitier. Amb tot, el Barça continua comptant els partits al Camp Nou com a victòries, on ja en porta sis aquesta temporada. El pròxim partit a la Lliga serà dissabte 2 al Ciutat de València, contra el Llevant (16.00 hores).