Messi, 50 gols de falta

Messi, 50 gols de falta

El crac argentí assoleix aquesta xifra màgica i rodona després d’haver transformat 44 llançaments directes amb el Barça i 6 amb l’Argentina

Leo Messi no para d’assolir rècords. I és que els que té marcats els va superant a un ritme vertiginós. Un dels que encara no tenia l’ha pogut esborrar aquest dimarts contra el Valladolid, quan ha transformat el seu gol de falta número 50 en la seva carrera com a professional. Uns números que ha aconseguit en 12 temporades, tot i que Messi va debutar fa 15 anys. Perquè va ser el 4 de novembre del 2008, en un partit de Lliga al Camp Nou contra l’Atlètic de Madrid, quan l’argentí va començar a construir la seva imatge letal en els llançaments directes. Des d’aquell dia, n’ha transformat 44 amb el Barça i 6 amb l’Argentina.

❗ Fent clic sobre cada boleta, veuràs contra qui, on i quan ha marcat cadascun dels 50 gols

 

La distribució dels gols

El nombre més gran de gols de falta els ha marcat a la Lliga, amb un total de 33. Això representa un 66% del total. La resta es reparteixen de la manera següent: 5 a la Champions, 3 a la Copa, 2 a la Supercopa d’Europa i 1 a la Supercopa d’Espanya. Amb l’Argentina, 3 van ser en rondes classificatòries de Mundials, 2 a la Copa Amèrica 2016 i 1 al Mundial del 2014.

 

Les seves víctimes preferides

L’Espanyol ocupa la primera posició, amb 6 gols de falta del ‘10’. El segueixen el Sevilla i l’Athletic Club, amb 5, així com l’Atlètic de Madrid, amb 3. El Deportivo, el Reial Madrid, l’Almeria, el Betis, el Vila-real i l’Alabès han vist com Messi ha marcat dues vegades de falta contra ells. 

I un repte pendent...

Assolits ja els 50 gols en tota la seva carrera com a professional, ara el proper objectiu de Messi és arrodonir la xifra però només amb la samarreta del Barça (es troba a sis gols dels 50). Però, a més, té un altre repte pendent que encara no ha pogut aconseguir: fer un hat-trick de faltes.

Ho va tenir a prop amb un doblet contra el Sevilla, a la final de la Supercopa d’Europa 2015 (5-4), i també en el partit de Lliga a l’RCDE Stadium contra l’Espanyol del desembre del 2018 (0-4).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut