El Barça iguala la segona millor ratxa amb Valverde

El Barça iguala la segona millor ratxa amb Valverde

Amb la victòria davant el Valladolid, és la tercera vegada que el ‘Txingurri’ encadena 7 triomfs seguits, i està a només 2 del seu rècord

La victòria davant el Valladolid per 5-1 al Camp Nou ha ampliat la ratxa de bons resultats del Barça d’aquestes darreres setmanes. El triomf davant els blanc-i-violetes significa el setè consecutiu, fet que permet els d’Ernesto Valverde igualar la segona millor ratxa des que seu a la banqueta culer. Si el Barça guanya els dos propers partits, contra el Llevant i l’Slavia de Praga, el ‘Txingurri’ atraparà el seu millor rècord, de 9 victòries seguides.

Cinc a la Lliga, dues a la Champions

L’actual ratxa es va iniciar el 24 de setembre, quan el Barça es va endur els tres punts davant el Vila-real (2-1) en la sisena jornada de Lliga. Després, un nou triomf domèstic per tancar el mes de setembre: 0-2 al Coliseum Alfonso Pérez de Getafe. A partir d’aquí, un mes d’octubre immaculat.

La segona jornada de la lligueta de la Champions League va significar la visita de l’Inter al Camp Nou, que va caure per 2-1. La ratxa en lliga va seguir amb les golejades al Sevilla per 4-0 en la jornada 8, i a l’Eibar per 0-3 en la 9, en una visita a Ipurúa després de l’aturada per compromisos internacionals. La sisena victòria es va produir de nou en Lliga de Campions, quan el Barça va expugnar l’Eden Arena de Praga (1-2). Amb el triomf davant el Valladolid, en total, cinc victòries en Lliga i dues en Champions League.

Arturo Vidal celebra el seu gol contra el Valladolid

Ratxa amb precedents

No és la primera vegada que el Barça d’Ernesto Valverde encadena 7 victòries consecutives. Sense anar més lluny, la temporada passada ho va guanyar tot entre el 23 de febrer i el 30 de març. Entre mig, 5 triomfs en Lliga (2-4 a Sevilla, 0-1 al Bernabéu, 3-1 davant el Rayo, 1-4 en la visita al Betis i 2-0 contra l’Espanyol), un en Copa del Rei (0-3 davant el Reial Madrid), i un en Champions League (5-1 contra l’Olympique de Lió).

El ‘Txingurri’ també va aconseguir lligar 7 triomfs seguits el 2018. El primer va arribar en l’última jornada de la Lliga 2017-2018, amb un 1-0 en la visita de la Reial Societat al Camp Nou. La temporada 2018-2019, mesos més tard, va començar de forma espectacular: victòria i títol de la Supercopa d’Espanya (2-1 al Sevilla) i quatre victòries en les primeres quatre jornades de competició regular (3-0 davant l’Alabès, 0-1 a Valladolid, 8-2 contra el Huesca, i 1-2 a Anoeta). Per culminar-ho, golejada per 4-0 al PSV en la primera jornada de la lligueta de la Champions League.

La millor ratxa de Valverde, a tocar

Només dos triomfs separen Ernesto Valverde de la seva millor ratxa com a tècnic blaugrana. La temporada 2017/2018 es va iniciar de forma pletòrica: el Barça va guanyar tots els partits entre el 20 d’agost i l’1 d’octubre, sumant-ne un total de 9. Per començar la Lliga, victòria per 2-0 davant el Betis, seguida de triomfs a Mendizorrotza (0-2), i al Camp Nou contra l’Espanyol (5-0). El debut en Lliga de Campions es va saldar amb golejada davant la Juventus, per 3-0. Tot seguit, van arribar tres victòries més en Lliga: 1-2 a Getafe, 6-1 contra l’Eibar, i 0-3 a Montilivi. La segona jornada de la lligueta de la Champions League es va resoldre amb un triomf per 0-1 en la visita al camp de l’Sporting de Lisboa. La victòria per 3-0 davant el Las Palmas en la setena jornada de Lliga posava el punt i final a la ratxa de 9 triomfs consecutius, que ara el Barça de Valverde es proposa, com a mínim, igualar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut