La FIFA escull el Camp Nou per testar els sistemes de monitoratge de dades que s'utilitzen al món del futbol

La FIFA escull el Camp Nou per testar els sistemes de monitoratge de dades que s'utilitzen al món del futbol

El BIHUB lidera aquesta col·laboració que pretén convertir el FC Barcelona en el laboratori d’experimentació i innovació esportiva més gran del món

La FIFA continua apostant pel FC Barcelona com a laboratori de proves en l’àmbit de la tecnologia esportiva. Aquesta vegada ha escollit el Camp Nou per fer un estudi de precisió dels sistemes de monitoratge (tracking) que utilitzen les empreses que recopilen variables durant els partits de futbol.

Aquestes proves, efectuades en diverses sessions durant aquest mes d’octubre, s’han centrat en indicadors de posicionament i velocitat dels jugadors i han estat supervisades per un equip d’experts de la Universitat de Victòria (Austràlia), entitat que col·labora amb la FIFA en aquest projecte. Els mesuraments s’han fet amb l’ajuda d’una trentena d’estudiants del Campus de Barcelona de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC). Per dur-les a terme es va formar un quadrilàter de 30 x 30 metres a la gespa de l’Estadi, amb deu càmeres a cada costat, dins del qual els estudiants, amb sensors adherits als seus cossos, van realitzar un circuit físic caminant, trotant i esprintant, en diferents direccions i amb canvis d’acceleració.

Una trentena d’estudiants de l’INEFC han simulat ser els futbolistes durant les proves - FIFA

S’han sotmès a aquestes proves els sistemes de monitoratge de 13 empreses d’àmbit internacional punteres en el sector del tracking, entre les quals Track160, Catapult, Statsports i Fitogether. L’aplicació pràctica d’aquest estudi estaria orientada a l'anàlisi del joc per als entrenadors i els equips mèdics dels clubs, així com per ampliar la qualitat de les retransmissions esportives aportant més informació.

La FIFA ja va dur a terme unes sessions semblants fa uns mesos al Miniestadi. Realitzar-les ara al Camp Nou ha permès als investigadors fer un pas endavant i validar els sistemes de tracking des d’unes graderies molt més grans, similars a les dels estadis més importants del món, i amb més varietat d’espais per posar a prova els dispositius per radiofreqüència.

Amb aquesta nova experiència el Barça Innovation Hub manté oberta la porta a la indústria del futbol i a la tecnologia esportiva i consolida les instal·lacions del Club com a espai de proves amb l’objectiu de convertir el FC Barcelona en el laboratori d’experimentació i innovació esportiva més gran del món.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut