Les 10 coses que cal saber d’Araujo

Les 10 coses que cal saber d’Araujo

Coneix els seus orígens i referents futbolístics, a més d’altres curiositats del futbolista uruguaià

Ronald Araujo, del Barça B al primer equip blaugrana. El passat 6 d’octubre, davant el Sevilla, el central uruguaià va debutar amb l’elenc d’Ernesto Valverde en partit oficial. Arribat el passat any de l’Uruguai, aprofundim en la figura d’aquest l’imponent central culer. 

Nascut a l’any del centenari

El central va néixer al 1999, curiosament l’any en el qual el FC Barcelona va complir 100 anys. Comparteix generació amb altres culers com Todibo, Riqui Puig o Alex Collado, entre d’altres.

A 237 kilòmetres de Luis Suárez

Va néixer a Rivera (Uruguai), a 237 kilòmetres de la ciutat d’origen de l’altre uruguaià blaugrana: Luis Suárez, que va néixer a Salto.

Huracán de Rivera, el primer pas futbolístic

10 anys al Club del seu poble per propulsar-se directament al Rentistas. En aquest equip de Montevideo va fer el salt al futbol professional, a segona divisió uruguaiana. I del Boston River, de primera divisió, va fer el salt al filial del FC Barcelona.

Piqué i Godín, els referents

Dos centrals en els quals s’emmiralla. Per una banda, es fixa en com es posiciona sobre el camp el blaugrana. Per altra banda, admira el Godín capità de la selecció de l’Uruguai.

Araujo i Piqué durant el Barça-Sevilla

De ‘9’ a central

L’etapa al Club de Rivera solament va ser interrompuda per una fugaç estada al Peñarol. Als ‘Carboneros’ va provar sort com a davanter centre. Ara bé, la seva petita estatura no va convèncer al club de Montevideo.

Del món virtual al real

Com a tot nen, al petit Araujo li agradava jugar a la Playstation. Amb el comandament a les mans, decidia els moviments de Griezmann, Suárez, Messi o Jordi Alba. Ara, comparteix moments i terreny de joc amb ells. 

 

El seu 11 ideal uruguaià, amb representació culer

En el que seria el seu millor 11 de la història de l’Uruguai, el central culer cita a Luis Suárez i també a un exblaugrana: Martín Cáceres. Completen l’equip ideal Muslera, Pereira, Lugano, Godín, Arévalo Ríos, Schiaffino, Recoba, Forlán i Cavani.

Luis Suárez, referent de la selecció uruguaia

El mate, amarg

Com a uruguaià, la ‘bombilla’ és una extensió de la seva mà. Des dels tres anys, Araujo pren mate. Això sí, com a bon uruguaià, l’amarg. Una beguda que va començar a beure amb la seva àvia.

Semblança amb Todibo?

A dins del vestidor blaugrana, els companys acostumen a fer-li broma per la seva semblança física amb el jugador del primer equip, Jean-Clair Todibo. De fet, Araujo assegura que de vegades li diuen pel nom del francès. Curiosament, Todibo també juga de central i també va néixer al 1999.

Internacional en les categories inferiors

Araujo ha estat internacional amb la selecció d’Uruguai sub-18 i també amb la sub-20, amb la qual ha anotat dos gols. De fet, va participar en el Mundial sub-20 del passat estiu, arribant fins els vuitens de final.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut