Barça – València: Partit de luxe per al retorn de la Lliga

Barça – València: Partit de luxe per al retorn de la Lliga

Els de Valverde reben la visita d’un sempre complicat València, que ha mantingut el bloc de la temporada passada però que arriba al Camp Nou amb canvi d’entrenador

Després de l’aturada de seleccions, el Camp Nou tornarà a rebre la Lliga. I ho farà, ni més ni menys, que amb un Barça – València (dissabte, 21 hores) que, com sempre, preveu emocions fortes. Un partit d’alt nivell, entre dos grans de la Lliga, que presenta uns importants motius de pes per seguir-lo. 

Retorn de la Lliga al Camp Nou

La temporada oficial va començar el 16 d’agost, fa gairebé un mes, però, de moment, el Camp Nou només ha viscut el Barça – Betis de la segona jornada de Lliga (5-2). Això fa que les ganes de veure el Barça siguin molt grans.

A més, tot i que encara és molt d’hora, el Barça i el València empaten amb quatre punts a la classificació, tots dos amb un empat, una derrota i una victòria. Un rival sempre complicat que no ho posarà fàcil.

Els precedents

Tot i que l’últim precedent entre els dos equips no porta un gran record, ja que va ser en la final de Copa que es va jugar el mes de maig passat al Benito Villamarín, el Barça només ha perdut dos dels seus últims 24 partits davant el València a la Lliga. El bagatge d’aquests duels, doncs, és de 14 victòries, vuit empats i dues derrotes: el 2-3 de la temporada 2013/14 i l’1-2 de la 2015/16.

La temporada passada, els dos partits de Lliga van acabar amb empat (1-1 a Mestalla; 2-2 al Camp Nou).

 

El rival

Han canviat algunes coses en el València des de la temporada anterior. Amb el mercat de fitxatges pel mig, l’equip xé s’ha reforçat amb futbolistes com Maxi Gómez o l’exporter del Barça Jasper Cillessen, a banda de futbolistes com Cheryshev o Jaume Costa. La continuïtat del bloc, però, és una de les principals fortaleses d’aquest València, que segueix comptant amb futbolistes de la talla de Dani Parejo, Rodrigo, Gameiro o Gayà.

Malgrat tot, en les últimes hores l’equip ha viscut un canvi d’entrenador i l’exblaugrana Albert Celades ha passat a agafar el timó de la nau valencianista en el lloc de Marcelino García Toral. Aquesta és la primera experiència de Celades a l’elit, després del seu pas per les categories inferiors de la selecció espanyola.

Per a aquest primer partit com a entrenador del València, Celades no podrà comptar amb Piccini i Carlos Soler, tots dos lesionats. Tampoc hi seran Thierry Correia, Manu Vallejo, Mangala i Rubén Sobrino per decisió tècnica.

La convocatòria de Valverde

També tindrà baixes en el seu equip Ernesto Valverde, que segueix sense poder comptar amb Leo Messi, Neto i Dembélé. A aquestes baixes, aquesta setmana s’hi ha sumat la d’Umtiti, amb una fissura del segon metatarsià del peu dret. Els que tornen són Luis Suárez i Junior Firpo, que aquesta setmana ja s’han estat entrenant amb el grup i han rebut l'alta mèdica. Suárez i Firpo, doncs, formen part d’una llista en què hi ha 20 jugadors: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Arthur, Suárez, Lenglet, M. Wague, Griezmann, Jordi Alba, Aleñá, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Junior, Iñaki Peña, C. Pérez (Barça B) i Ansu Fati (Juvenil A).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut