Albert Celades torna al Camp Nou

Albert Celades torna al Camp Nou

El nou entrenador del València va formar-se al FC Barcelona, amb el qual va disputar un total de quatre temporades al primer equip

Albert Celades (Barcelona, 29 de setembre del 1975) tornarà al Camp Nou aquest dissabte. Ho farà com a flamant nou tècnic del València –després de la destitució de Marcelino García Toral– dues dècades després de jugar el seu últim partit amb el primer equip del FC Barcelona.

Celades, format a les categories inferiors blaugrana, va jugar un total de quatre temporades al primer equip del Barça. El seu debut, sota les ordres de Johan Cruyff, es va produir en un Clàssic al Santiago Bernabéu el 30 de setembre del 1995 (1-1). Setmanes més tard, el Barça guanyava per 1-5 al camp del Betis en la millor nit de la ‘Quinta del Mini’, la generació liderada per Iván de la Peña, Toni Velamazán, Roger Garcia, Juan Carlos Moreno i el mateix Albert Celades.

Albert Celades, jugant amb el primer equip del Barça.

Després d’aquells partits en van venir molts més. Fins a 106 amb el primer equip, en què va marcar sis gols. Després de quatre anys al primer equip, la temporada 1998/99 –ja amb Louis van Gaal a la banqueta– va ser la seva última a Can Barça.

Amb 24 anys, Celades va fitxar pel Celta, abans de jugar també al Reial Madrid, el Girondins de Bordeus, el Saragossa i el New York Red Bulls.

L’última visita, vestit de blanc

Anys més tard, un cop finalitzada la seva trajectòria com a futbolista el 2009, Albert Celades va incorporar-se al cos tècnic de la Federació Espanyola de Futbol, en què va dirigir els combinats sub-17, sub-18 i també sub-21.

Després d’aquesta experiència, Celades va passar a exercir de segon entrenador de Julen Lopetegui durant la seva estada al Reial Madrid durant el primer tram de la temporada passada, que va concloure precisament després de la visita dels blancs al Camp Nou. El Barça va guanyar aquell Clàssic per 5-1.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut