Aitor Egurrola, l’esportista de la història del FC Barcelona amb més títols!

Aitor Egurrola, l’esportista de la història del FC Barcelona amb més títols!

El capità de la secció d’hoquei ha aixecat aquest diumenge el seu 72è trofeu amb el primer equip blaugrana

Aitor Egurrola Leizeaga s’ha convertit aquest diumenge en l’esportista de la història del FC Barcelona amb més títols. La fita és majúscula gràcies als 72 èxits aconseguits i converteix, encara més, el porter d’hoquei en un dels noms llegendaris del barcelonisme.

La magnitud de la gesta d’Egurrola en l’hoquei blaugrana és evident si es té en compte que, dels 124 títols oficials que té la secció en el seu palmarès, el porter ha estat present en més de la meitat (en el 58% per ser exactes).

Històric Egurrola!

Supera a David Barrufet

Conegut com ‘el pop’, Egurrola ha aixecat a Vic la seva segona Lliga Catalana i ha aconseguit un rècord que compartia amb David Barrufet, actual mànager esportiu de la secció d’handbol i tota un mite blaugrana. Barrufet va retirar-se el 2010 després de 22 anys al primer equip i ha hagut de passar gairebé una dècada perquè s’hagin superat els seus registres.

El de Castelldefels va arribar als 71 títols el curs passat, assolint l’OK Lliga. La Lliga Europea no es va poder aconseguir i, en la primera competició d’aquest curs, Egurrola sí ha pogut aixecar el trofeu ben amunt i amb un braç dret que s’ha acostumat a aixecar pesos des de que va assumir la capitania el 2012, en substitució de Beto Borregán (58 títols).

Qui també acompanya Egurrola en aquest exitós camí és Sergi Panadero, que ha assolit a Vic el seu 55è títol com a blaugrana. I a la secció d’handbol, Víctor Tomás (66) ja va superar Xavi O’Callaghan i està apropant-se a David Barrufet.

Els esportistes de la història del Barça amb mes títols

Des del 31 d’octubre de 1998...

Amb 39 anys d’edat, Egurrola està iniciant la seva 22a temporada al primer equip, on va debutar el 31 d’octubre de 1998 de la mà de Carlos Figueroa (veure el complet documental de Barça TV sobre el debut). Tenia 18 anys i en feia tres que militava a la base blaugrana després d’haver crescut al Castelldefels i a l’Horta.

Egurrola, que comparteix la porteria amb Sergi Fernández des de 2010, té la fam necessària per seguir sent un malson pels davanters rivals, guanyant-se sempre el respecte dels rivals.

El següent dels cinc títols que pot assolir el Barça d’hoquei aquest curs és la Supercopa d’Espanya que es disputarà aquest 14 i 15 de setembre a Igualada. Un títol que serviria per seguir ampliant un complet palmarès que ja li permet ser l’esportista en actiu amb més temporades al Barça (22) i amb més títols (72), a part de ser el jugador de la història de l’hoquei amb més Lligues (19), més Lligues Europees (11) i més Continentals (11). També protagonitza el rècord d’imbatibilitat a l’OK Lliga (230’38”). 

La llista de títols

19 OK Lliga, 11 Lligues Europees, 11 Continentals, 11 Copes del Rei, 10 Supercopes, 4 Intercontinentals, 3 Copes Ibèriques, 2 Lligues Catalanes i 1 CERS.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut