Sergi Centell i Aitor Egurrola, una trobada de 21 Copes d’Europa

Sergi Centell i Aitor Egurrola, una trobada de 21 Copes d’Europa

L’exjugador blaugrana i l’actual capità són els dos esportistes de la història de l’hoquei amb més títols continental i s'han conegut per primera vegada al Palau Blaugrana

Una cita que equival a 21 Lligues Europees. Sergi Centell, amb 10 Copes d’Europa, i l’actual capità Aitor Egurrola, amb 11, s’han vist les cares per primera vegada al Palau Blaugrana. Ambdós són els esportistes de la història de l’hoquei patins amb més Lligues Europees i han mantingut una amena conversa per compartir les experiències viscudes gràcies al Barça i a l’hoquei.

Centell va ser blaugrana en dues etapes (1972-74 i 1976-1985) i va formar part de l’equip de Josep Lorente que va aconseguir les primeres 10 Copes d’Europa de la secció d’hoquei (1973 i 1974 i entre el 78 i el 85 de forma consecutiva). “La única que recordo perfectament va ser la primera. Jo era molt jove!”, recorda Centell, amb 63 anys i desvinculat de l’hoquei.

Centell: “La única que recordo perfectament va ser la primera"

Egurrola, que acumula 20 temporades al primer equip, va igualar a Centell després de guanyar a Bassano (2015) la desena Lliga Europea. I ara, al Dragão Caixa, va protagonitzar tota una exhibició sota pals per convertir-se en l’home rècord de les ‘Champions’. “Centell té un grandíssim palmarès i ha aguantat amb el seu rècord moltíssim temps (33 anys)”, destaca Egurrola. Borregán, amb 9, i Panadero, amb 8, són els altres jugadors d’hoquei amb més Lligues Europees.

La trobada realitzada al Palau ha estat acompanyada per dos trofeus molt significatius. El que està exposat al Museu i que simbolitza la primera Copa d’Europa del FC Barcelona (el trofeu és propietat del Club després de sumar els èxits de 1973, 1974 i 1978) i, d’altra banda, el que s’ubicarà en breu al Museu com a 40a Copa d’Europa de la història del barcelonisme. Com a curiositat, l’única Lliga Europea blaugrana en que no hi han estat presents Centell ni Egurrola es va guanyar la temporada 1996/97.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut