13 debutants de la Masia en l’era Valverde

13 debutants de la Masia en l’era Valverde

Carles Pérez, juntament amb Ansu Fati, les últimes ‘perles’ del planter que ha fet debutar el ‘Txingurri’ davant l’afició culer

Després de sumar els primers tres punts de la temporada 2019/20 contra el Betis al Camp Nou (5-2), i dels debuts del Juvenil Ansu Fati i Carles Pérez davant l’afició, repassem els darrers 13 jugadors de la Masia que han debutat en competició oficial en l’era Valverde.

Temporada 2017/18

En la primera temporada d’Ernesto Valverde a les files del conjunt blaugrana, el tècnic va fer debutar un total de quatre futbolistes del filial en l’eliminatòria de Copa, corresponent als setzens de final de la competició del KO.

José Arnaiz i Marc Cucurella van disputar els seus primers minuts amb l’elàstica blaugrana a la Nueva Condomina, on els blaugrana es van imposar per 0 a 3 amb gols del jove debutant José Arnaiz, Paco Alcácer i Gerard Deulofeu. En la tornada al Camp Nou, Valverde va fer debutar Oriol Busquets i David Costas. Tanmateix els blaugrana van acabar imposant-se per 5 a 0 contra el conjunt murcià amb gols d’Alcácer, Piqué, Vidal, Suárez i Arnaiz.

La celebració de José Arnaiz del seu primer gol amb el primer equip

Temporada 2018/19

 En el segon any, l’entrenador extremeny va utilitzar un total de vuit jugadors del planter, entre la Copa i la Lliga.

En l’eliminatòria d’anada dels setzens de final de la Copa contra la Cultural Lleonesa  – on els blaugrana es van imposar amb una diana de Lenglet– el Txingurri va fer debutar Chumi, Jorge Cuenca i Juan Miranda. En el partit de tornada, els culers es van imposar amb solvència –per 4 gols a 1– amb gols de Munir, Denis Suárez (x2) i Malcom, i va fer debutar Riqui Puig en el feu blaugrana.

El debut de Riqui Puig amb el primer equip al Camp Nou

En el tram final del curs, el tècnic blaugrana va fer debutar a la Lliga Moussa Wagué a l’eix de la defensa contra l’Osca, corresponent a la jornada 32, on els culers van empatar a zero.  En la jornada 36, els barcelonistes van perdre per 2-0 i Valverde va donar els primers minuts amb l’equip a Àlex Collado.  A la jornada següent, els blaugrana van rebre el Getafe a l’Estadi, i van superar el conjunt madrileny per 2-0, amb dianes d’Arturo Vidal i Arambarri en pròpia porta. En aquest duel, el tècnic extremeny va fer debutar Abel Ruiz.

Finalment a la darrera jornada de Lliga, els culers van acabar la competició al Municipal d’Ipurua contra l’Eibar, amb un empat a dos amb un doblet de Leo Messi. Precisament en aquest matx, va tenir els seus primers minuts amb el primer equip Carles Pérez.

Temporada 2019/20

Immersos en el tercer curs de l’era Valverde, en el matx contra el Reial Betis al Camp Nou –corresponent a la jornada 2 del campionat de Lliga–, Valverde va alinear en l’onze inicial el davanter del filial  Carles Pérez. Amb el 27  a l’esquena, el granollerí va marcar el tercer gol i es va mostrar molt participatiu durant tots els minuts que va estar sobre el terreny de joc.

 A més, en els darrers compassos del duel, el tècnic blaugrana va fer debutar el jugador del Juvenil A, Ansu Fati, que es va convertir en el segon debutant més jove de la Lliga amb el Barça amb només 16 anys, 9 mesos i 25 dies.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut