Barça-Betis: La Lliga torna al Camp Nou

Barça-Betis: La Lliga torna al Camp Nou

La jornada 2 del curs 2019/20 arrencarà una nova edició de la competició regular al feu blaugrana

El Camp Nou s’estrenarà a la Lliga 2019/20 amb un Barça-Betis. La jornada 2 de la competició regular enfrontarà els blaugrana contra els verd-i-blancs (21 hores). Els d’Ernesto Valverde, igual que els de Joan Francesc Ferrer 'Rubi', buscaran els tres primers punts de la competició. A continuació, repassem els al·licients d’un matx lliguer que no et pots perdre.

Primer matx de Lliga al Camp Nou

La 89a edició de la Lliga arranca a l’Estadi amb un Barça-Betis. 105 dies després la pilota de la competició regular rodarà de nou sobre la gespa del Camp Nou. El Barça-Getafe, amb els blaugranes ja amb la condició de campions per vuitena vegada en 11 anys, va tancar el curs lliguer passat al feu barcelonista.

Ara, concentrats en la Lliga 2019/20, els d’Ernesto Valverde iniciaran la defensa de la seva fortalesa contra el conjunt bètic. En aquest punt, cal recordar que el Barça ha convertit el Camp Nou en un fortí en el primer partit de Lliga que ha disputat com a local. I no és el primer Barça-Betis que posa en marxa la Primera Divisió en territori barcelonista. Serà el cinquè; en els altres quatre precedents el Barça ha sortit victoriós.  

El Betis, un rival atractiu i temible

El Reial Betis, que l'any passat es va endur la victòria del Camp Nou (3-4), també acumula zero punts al seu caseller a la Lliga.

Però, el conjunt verd-i-blanc, que aquesta temporada s’ha reforçat amb grans noms, aspira a un any exitós. De fet, alguns dels fitxatges que ha realitzat ja saben què és enfrontar-se i causar perill al Barça. És el cas de Juanmi, que ha marcat -en dues ocasions ha perforat la porteria en territori culer- i s'ha emportat una victòria del Camp Nou amb la samarreta del Màlaga (0-1, la temporada 2014/15). Fekir ja va jugar el curs passat contra el Barça amb la samarreta del Lió als vuitens de la Champions i va ser un mal de cap per la línia defensiva culer. A més a més, Rubi, membre del cos tècnic del Barça 2013/14 i entrenador que mai ha guanyat al Barça, compta amb els exblaugranes Marc Bartra, Cristian Tello o Kaptoum. Ara bé, els andalusos no podran comptar amb el seu davanter centre, un Borja Iglesias que, com Rubi, ha canviat l'Espanyol pel Betis, però que serà baixa per lesió.

A l’elenc culer, per contra, Junior Firpo tindrà l'oportunitat d'enfrontar-se al seu exequip, després que aquest estiu deixés el Betis i fitxés pel FC Barcelona. 

La convocatòria de Valverde, sense Messi

Es va perdre el partit de la primera jornada contra l'Athletic Club, i tampoc podrà jugar el primer partit de Lliga del Camp Nou. Leo Messi segueix amb la seva recuperació i serà baixa per al duel contra el Betis. Així doncs, i també amb les baixes de Suárez, Dembélé i Neto, Valverde ha convocat els següents futbolistes: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Arthur, Rafinha, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, C. Pérez i Ansu Fati. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Todibo, M. Wague i Aleñá.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut