Cristian Tello:

Cristian Tello: "Sempre és especial tornar al Camp Nou"

L'exjugador blaugrana recorda el seu passat al Club com un dels millors moments de la seva carrera en una entrevista als mitjans oficials del FC Barcelona

Nascut a Sabadell, després de passar per les categories inferiors del FC Barcelona, Cristian Tello afronta la seva tercera temporada al Reial Betis. Una temporada en què hi ha hagut canvis, començant pel cos tècnic. L'exblaugrana reconeix que tornar a trepitjar el Camp Nou "sempre és especial". I és que al FC Barcelona va viure "una de les seves millors etapes com a futbolista". Així ho reconeix el davanter bètic en una entrevista als mitjans oficials del FC Barcelona.

És la teva tercera temporada al Betis, com et trobes dins el Club?

Bé, jo crec que cada any que passa un jugador es troba més important, més integrat en l'equip. I sobretot aquest any que és la tercera temporada: ja conec a la perfecció els jugadors de la plantilla. Estic molt integrat al Club i molt content.

Aquesta temporada hi ha hagut molts canvis en l'equip, baixes importants com les de Lo Celso, Junior o Pau López; o el cos tècnic, que també ha sortit però s'ha reforçat amb gent com Juanmi, Fekir, Borja Iglesias i el nou staff tècnic. Com afrontes la temporada amb tots aquests canvis?

Crec que la filosofia del Betis no canvia i ho afronto com sempre. Sí que és cert que tot el cos tècnic és nou, però jo crec que el míster remarca tot el que ja teníem, el que l'equip tenia. A més, els jugadors que han vingut aportaran coses diferents que ens faltaven l'any passat.

De fet tu ja vas coincidir amb Rubi al FC Barcelona al 2013/14 quan ell hi va ser. Quines sensacions transmet Rubi?

És un entrenador molt proper al jugador i sempre està molt a sobre dels petits detalls. Els entrenaments són molt intensos, és un tècnic que està a sobre de cada exercici, de cada individualitat i intenta millorar moltíssim els detalls dins el camp.

L'any passat el Betis va guanyar al Camp Nou per 3-4, és possible repetir aquest fet?

Sí, jo crec que sí. Crec que som conscients que per guanyar en un camp com el Camp Nou hem de fer un partit pràcticament perfecte, i crec que tenim equip per a això. Davant el Valladolid vam tenir mala sort, però es va veure un equip molt seriós, un equip molt concentrat i molt sacrificat en el que fem i jo crec que podem sumar una altra victòria al Camp Nou.

Marc Bartra en un partit del curs passat al Camp Nou - MIGUEL RUIZ-FCB

És la referència, aquell partit? El preneu com a referència per preparar el de diumenge?

Han canviat molt les coses des d'aquell partit. Jo crec que tenim conceptes nous, vam jugar una mica diferent de l'any passat i bé, jo crec que és important sentir-nos còmodes dins el camp, no tenir por de tenir la pilota, sentir-nos còmodes i intentar dominar el partit.

En aquell duel precisament va marcar Junior, que va fer una molt bona actuació. Creus que el Barça ha fet un bon fitxatge amb Junior?

Sí, i tant! És un lateral esquerre amb moltíssima projecció. Encara és molt jove i té unes qualitats enormes. Serà un jugador molt important per al Club.

Què guanya el Barça amb el fitxatge de Junior?

Mantenir una mica el que ja té amb Jordi Alba; sobretot, profunditat en atac, molt de ritme a l'hora d'atacar i defensar i tenir molt de ritme per la banda esquerra.

Donaries a Junior cap consell concret per triomfar al Barça?

Ho té molt fàcil. És un Club en què des del primer moment t'integres molt bé, la gent és molt propera, la gent del vestidor és espectacular i crec que té l'oportunitat d'aprendre del millor lateral esquerre del món, que és Jordi Alba, i això l'ajudarà moltíssim en la seva projecció.

Com veus el Barça des de la distància?

El veig com la temporada passada. Un equip molt seriós. Ja sabem de les individualitats que té, però sabem que és un equip que per poder-lo guanyar has d'estar pràcticament perfecte.

Cristian Tello celebrant un gol amb la samarreta blaugrana - MIGUEL RUIZ-FCB

Com veus els reforços que ha fet aquest any el Club?

Bé, jo crec que el Barça sempre és un Club que es reforça bé. Cada jugador que arribi a aquest Club serà un jugador molt important i sobretot aquest any li han donat peces clau que li faltaven i han dotat l'equip de més qualitat.

És especial tornar a trepitjar el Camp Nou?

Sí, i tant! És l'equip que em va donar l'oportunitat de debutar a Primera Divisió, li tinc moltíssim afecte i moltíssim afecte a tota la gent d'allà. Vaig viure els millors moments d'un futbolista, que és quan estàs pujant, quan t'integres a la primera plantilla amb tota la il·lusió i jo crec que serà molt especial tornar a aquest camp.

Com recordes la teva etapa al Barça?

Molt bona. Sobretot d'aprenentatge. Per a mi era un orgull poder estar entrenant amb els jugadors que tenia al vestidor: Xavi, Puyol, Iniesta, Messi, Busquets, Jordi Alba... Són jugadors de qui aprens cada dia, et fan més bon jugador al camp i també com a persona. Jo era molt jove i va ser un any d'aprenentatge total.

Hi ha cap record en concret que guardis en especial?

El record que guardo més és el dia que vaig debutar a Primera Divisió, al camp del Vila-real. Jo crec que va ser una oportunitat única i que tothom espera des de petit.

El debut de Tello a Primera Divisió - MIGUEL RUIZ-FCB
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut