10 coses que cal saber de Griezmann

10 coses que cal saber de Griezmann

Descobrim els orígens i els gustos del qui serà nou jugador del FC Barcelona

1) Relació amb l’escriptor-aviador Antoine de Saint-Exupéry
No solament comparteixen nom. L’obra literària més coneguda de Saint-Exupéry dona sobrenom al futbolista: Le Petit Prince. Fins i tot, a l’avantbraç d’Antoine Griezmann es pot llegir una cita d’aquest escriptor: “Fes de la teva vida un somni, i d’un somni, una realitat”.

2) De Portugal a Mâcon
El 20è francès del Barça va néixer i va passar la seva infància a Mâcon (França), però té arrels portugueses. El seu avi matern, Amaro Lopes, havia deixat la vida de futbolista professional a Portugal per emigrar a França, on treballaria a la construcció.

3) Inicis difícils al futbol francès
El seu primer equip va ser del districte francès on vivia, Mâcon (Charnay-lès-Mâcon, que posteriorment es fusionaria per formar la Union du Football Mâconnais). El seu creixement futbolístic va ser notori. En conseqüència, els cercatalents d’alguns clubs francesos el van invitar a fer proves: Auxerre, Lió, Sochaux, Saint-Étienne, Metz o Montpeller. Però la seva petita estatura feia que les acadèmies franceses el rebutgessin, fins que va arribar la Reial Societat. Amb 13 anys abandonà la seva ciutat natal per instal·lar-se a Baiona amb el seu descobridor, Eric Olhats, i ser futbolista del planter txuri-urdin.

4) Griezmann ja vestia els colors blaugrana de petit
El nou fitxatge culer només ha jugat en un club francès, el de la seva localitat natal, Mâcon. La UFM lluïa una samarreta blaugrana quan el petit Antoine, a l’edat de deu anys, defensava els seus colors.  

5) La visió de la porteria com a davanter i com a porter
Griezmann no solament se sent atret per marcar gols, sinó també per negar-los. Un gust que li ve des de petit i que encara conserva. Quan era un nen, li agradava posar-se els guants i volar per aturar la pilota. De gran, en acabar els entrenaments amb el seu exequip, també ho feia. 

6) Gust pel bàsquet
Encara que de petit transformava les cistelles de bàsquet en porteries, de gran ha mostrat atracció pel bàsquet. És un autèntic aficionat de l’NBA; el seu jugador preferit és Derrick Rose. A més, a la seva casa de Madrid es va fer construir una pista de bàsquet per a practicar aquest esport.

A Griezmann li agrada veure bàsquet en viu

7) Aparició a la gran pantalla
Ha doblat la veu de Superman en la versió francesa de Batman: la LEGO pel·lícula.

8) L’exblaugrana Sonny Anderson, un dels seus futbolistes preferits
De petit, com gairebé tots els nens, mirava d’aconseguir un autògraf o una fotografia dels seus jugadors preferits. A Griezmann l’impressionava el futbolista del Lió Sonny Anderson, que havia arribat a França després del seu pas pel FC Barcelona. L’olfacte golejador del brasiler havia enlluernat Antoine.

'Sonny' Anderson, un dels ídols de Griezmann

9) El cotxe i la Pilota d'Or
Griezmann va quedar tercer l'any 2016 a la Pilota d'Or. Però l'anècdota d'aquest trofeu la trobem mesos abans, en la manera com es va assabentar que entrava al podi dels tres millors futbolistes del món. El francès havia acabat un entrenament amb l'Atlètic de Madrid i mentre es dirigia cap a casa amb el cotxe va retornar una trucada perduda de la seva germana i representant. Griezmann va esclatar d'alegria mentre conduïa i alguns dels conductors que passaven pel seu costat es van quedar estupefactes -no sabien que li passava- amb la seva reacció quan la seva germana li va comunicar que era el tercer millor futbolista del món. 

10) El mate
A Griezmann li agrada la cultura uruguaiana i està enganxat al mate. L’uruguaià que el va introduir en aquest món va ser Carlos Bueno a la Reial Societat. Ara al FC Barcelona podrà compartir el mate amb dos sud-americans que sempre arriben als partits amb una bombilla a la mà com són Messi i Luis Suárez.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut