Els exjugadors del Barça, cotitzats a les banquetes

Els exjugadors del Barça, cotitzats a les banquetes

Entrenadors amb passat culer esdevenen protagonistes al futbol modest i a les grans lligues

Els exjugadors del FC Barcelona estan de moda. Molts han trobat a les banquetes la fórmula per seguir allargant els seus èxits esportius. En el club blaugrana, la marxa de Luis Enrique després de guanyar nou títols en tres anys s'ha suplert amb un altre exfutbolista amb passat culer, Ernesto Valverde. El ‘Txingurri” arriba a la ciutat comtal després d'una meritòria etapa a l'Athletic.

La Masia també confia en els exjugadors. Gerard López ha conquistat l'ascens a Segona A per al filial i continuarà al capdavant del projecte, com a mínim, una temporada més. Més enllà de Can Barça i del futbol d'elit, també cal destacar la bona feina i el futur immediat d'altres entrenadors que es van formar a la pedrera i que també són membres de l'Agrupació Barça Jugadors (ABJ).

Ramón Calderé ha tancat la seva incorporació al Sint Truiden de la lliga belga després d'aconseguir l'ascens a Segona B amb l'Olot. En la mateixa línia, la dupla formada per Xavi Molist i Jordi Martinez ha retornat l’Horta a la Tercera Divisió 17 anys després; no obstant això, ja encaren un nou repte a la Segona B amb el CE L’Hospitalet. Fora d'Espanya, a Algèria, Josep Maria Nogués seguirà al capdavant del Paradou AC. Ha pujat l'equip a la primera divisió algeriana en la seva primera temporada. A l'altra punta del món, David Almazán està entrenant el Shangai Greeland Shenhua, a la Xina.

Malgrat això, és a la Premier League on es donarà un fet insòlit a la següent campanya: 5 dels seus 20 entrenadors han vestit la samarreta del Barça. Pep Guardiola viurà la seva segona temporada al càrrec del Manchester City; s'aveïnen canvis importants després d'un primer any per sota del nivell esperat. Un altre integrant del Dream Team, Ronald Koeman, gaudeix de bon cartell a Anglaterra i té contracte amb l'Everton fins al 2019. En el seu segon any, l’exdefensa holandès intentarà catapultar els ‘toffees’ a les primeres posicions. Qui també està entrenant a Anglaterra és Thomas Christiansen, que té l'objectiu de retornar a la Premier amb el Leeds United.

Mark Hughes, jugador culer la campanya 1986-1987, sumarà la seva catorzena temporada a Anglaterra i la cinquena a l’Stoke City. Per contra, Frank de Boer i Maurici Pellegrino debutaran en el Crystal Palace i el Southampton, respectivament. De Boer signa després de ser cessat a l'Inter de Milà al cap de dos mesos i mig d’estar al club  i l'argentí fa el salt a la Premier League gràcies a la seva gran temporada amb l'Alabès.

Fora d'Anglaterra, Guillermo Amor ha deixat de ser el tècnic de l'Adelaida United australià malgrat aconseguir un doblet històric -Premier i Championship- en el seu primer any. I retorna al futbol base del FC Barcelona juntament amb José Mari Bakero. A la lliga francesa, el Saint-Etienne ha apostat per Oscar García que durant la seva etapa al Salzburg va assolir Lliga i Copa en una mateixa temporada en dues ocasions.

A territori nacional, Eusebio Sacristán complirà la seva segona campanya a la Reial Societat. Per últim, Juan Carlos Unzúe provarà sort, aquesta vegada sense 'Lucho', lluny del Camp Nou, al Celta de Vigo.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut