La prèvia del Vila-real - Barça

La prèvia del Vila-real - Barça

Els de Valverde, líders amb 10 punts de marge, visiten l’Estadi de la Ceràmica per mantenir l’estadística de 12 anys sense perdre a la Plana Baixa

El FC Barcelona es troba a nou jornades de finalitzar la Lliga 2018/19. I l’objectiu d’aquí a final de temporada no és un altre que guanyar la Lliga. De moment, l’equip té moltes opcions d’aconseguir-la, ja que supera el segon classificat, l’Atlètic de Madrid, en 10 punts.

Malgrat la diferència, els de Valverde volen anar partit a partit. I el següent a l’horitzó és la visita a l’Estadi de la Ceràmica, contra el Vila-real, un rival necessitat de punts (21.30 h, Movistar Partidazo). A continuació, repassem les dades més destacades que has de tenir en compte.

El Vila-real

Posició: És 17è, amb 29 punts després de 6 victòries, 11 empats i 12 derrotes.

Entrenador: Javi Calleja. Ha jugat tres vegades contra el Barça a la Lliga i totes tres van acabar en derrota.

Màxim golejador: Toko Ekambi, amb 7 gols a la Lliga aquesta temporada. El segueix Gerard Moreno, amb 5.

Què diuen les estadístiques en els duels directes?

Que són més d’11 anys sense perdre a la Plana Baixa. El Barça no perd al camp del Vila-real des del 20 d’octubre del 2007, quan va caure per 3-1. Des de llavors, entre la Lliga i la Copa, s’han sumat set victòries i quatre empats.

Que, amb 21 victòries en total, cap equip de la Lliga ha derrotat més vegades el Vila-real. L’últim, en el partit de la primera volta del 2 de desembre passat (2-0). Piqué i Aleñá, que va tancar el partit, van fer els gols.

La solidesa del Barça

El Barça acumula 17 jornades consecutives sense perdre. Així, els de Valverde no perden a la Lliga des de l’11 de novembre, contra el Betis (3-4), al Camp Nou. Des de llavors sumen 14 victòries i 3 empats, la millor ratxa vigent d’un equip a les cinc principals Lligues europees. O el que és el mateix, 45 punts de 51 possibles. Ara, contra el Vila-real, volen mantenir la dinàmica.

Els noms propis

Leo Messi: El ‘10’ té una bona relació amb el gol contra el Vila-real. Ha participat en, com a mínim, un gol en els últims cinc enfrontaments de Lliga, amb cinc gols i una assistència. (en total els ha marcat 13 gols). En cas de victòria, i després d’igualar Casillas amb 334 victòries, Messi pot convertir-se en el jugador amb més victòries en tota la història de la Lliga.

mini_3200x2000-MESSI_IGUALA_CASILLAS_VICTORIES-

Ernesto Valverde: És l’entrenador que més vegades ha derrotat el Vila-real en tota la seva història a Primera, amb 10 victòries.

La convocatòria

Per a aquest partit, el tècnic ha decidit convocar Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Prince, S. Roberto, Aleñá, Vidal, Umtiti, Vermaelen i Iñaki Peña. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Todibo i Murillo, i per lesió O. Dembélé, Rafinha i Cillessen.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut