FC Barcelona - Manchester City FC: Ben vius! (2-1)

Els gols de Messi i Alves classifiquen el Barça per als quarts de final de la Champions

El FC Barcelona segueix ben viu a Europa. Aquest dimecres a la nit, en el partit de tornada dels vuitens de final, ha tornat a desfer-se del Manchester City i ha assolit el seu bitllet per a la següent fase de la màxima competició europea. La classificació, certificada gràcies als gols de Messi i Alves a la segona part, serveix per recuperar les sensacions perdudes en la derrota d’ara fa quatre dies a Valladolid. Com assegurava Javier Mascherano en la roda de premsa prèvia al matx, encara és massa d’hora per donar per mort un Barça que és als quarts després d’haver superat sense patiments el rival més complicat que podia tenir a vuitens.

Aposta per la pilota

Sobre la gespa del Camp Nou s’han citat dos equips que, ara sí, volien tenir la pilota al seu poder. Un Manchester City molt més associatiu que a l’anada ha pressionat molt amunt un Barça que ha sabut llegit bé el partit en els compassos inicials. L’empenta inicial dels visitants ha anat cedint amb el pas dels minuts i, superat el quart d’hora, el control era completament del Barça, que ha ajuntat tots els petits d’inici. Una brillant jugada culer ha acabat amb el gol de Neymar Jr, prèviament anul·lat per un inexistent fora de joc de Jordi Alba.

Malgrat aquesta acció el partit ha arribat a la primera mitja hora amb poques ocasions de gol per als uns i els altres. La cosa s’ha animat en el tram final del primer temps. Nasri, primer, ha rematat a les mans de Valdés després d’una sublim triangulació entre Touré i Silva. Tot seguit, el Barça ha respost amb feresa. El brasiler Neymar Jr, en dues ocasions, ha tingut el gol a les seves botes. La diana s’ha resistit i el matx ha arribat a la mitja part sense gols. Bo per al Barça.

Dzeko ha dinamitzat el joc del City a l’inici de la represa. El jugador bosnià, que ha entrat a la mitja part per Agüero, ha disposat de dues bones ocasions per fer el 0-1 en els primers compassos de la segona meitat. El perill arribava sempre per la banda de Kolarov i Silva. Dues bones intervencions de Valdés -una d’aquestes prodigiosa- han salvat un Barça que també ha intimidat Hart mitjançant Messi. L’argentí ha enviat una pilota al pal després d’una jugada en solitari.

Messi ho posa de cara

S’olorava el gol al Camp Nou, que ara gaudia d’un partit que havia guanyat en electricitat. La necessitat del City i un Barça intel·ligent, més incisiu al contracop, havien atorgat al matx una marxa més. En aquest context ha arribat l’1-0 per al Barça. Una ràpida recuperació a camp rival ha acabat amb una assistència de Cesc mal refusada per Lescott i ben resolta per Messi.

La diana ha trasbalsat el City, que minuts més tard perdia Pablo Zabaleta per doble amonestació. Tot i jugar amb deu, el conjunt ‘citizen’ ha persistit i ha trobat l’empat en una jugada de córner definida per Dzeko i Kompany.

Quedava pràcticament només el temps de descompte, però un Barça ferit en l’orgull ha anat per la victòria en els instants finals. Una associació entre Iniesta i Alves ha permès al brasiler arrodonir una eliminatòria perfecta –ja va marcar a l’anada- i condemnar un City que queda fora d’Europa després de dues derrotes contra el FC Barcelona. La Champions segueix molt i molt viva per als culers.