Punt final a una ratxa històrica

Punt final a una ratxa històrica

El conjunt d’Ernesto Valverde deixa en 37 els partits consecutius marcant en Lliga

Celebrar un gol blaugrana en Lliga s’havia convertit en costum. Però el 0-0 davant l’Athletic Club va posar fi a una ratxa golejadora que anava pel camí d'un altre rècord. Ara bé, els 37 partits seguits marcant ja es poden considerar una fita, encara que sigui de bronze. I és que el conjunt d’Ernesto Valverde ha assolit la tercera millor sèrie anotadora de tots els temps de la Lliga.

De fet, si en el darrer partit de Lliga a San Mamés s’hagués cantat un gol culer, el FC Barcelona hauria encadenat una Lliga sencera marcant. Perquè l’última data en què el Barça es va quedar sense perforar la xarxa de la Lliga va ser l’11 de febrer del 2018. Aquella tarda, el Camp Nou va viure un 0-0 contra el Getafe. 

Aquesta ratxa de bronze assolida per l’elenc d’Ernesto Valverde va iniciar-se en un Eibar-Barça -corresponent a la 24a jornada de la Lliga passada- jugat a Ipurúa el 17 de febrer del 2018. Luis Suárez i Jordi Alba van atorgar el triomf al Barça aquell dia (0-2).

La ratxa ha quedat en 37 partits i un total de 99 gols. 60 d’aquestes dianes s’han viscut al Camp Nou i 39 fora de casa. El màxim realitzador en aquesta ratxa ha estat Lionel Messi, autor de 35 gols, seguit de Luis Suárez (24), Philippe Coutinho (12) i Ousmane Dembélé (11). Així doncs, aquesta ratxa anotadora és històrica, perquè és la tercera millor en els 90 anys de vida de la competició domèstica.

El rècord d’or també és blaugrana

La marca històrica golejadora que ocupa la primera posició també és del FC Barcelona. Entre el 4 de febrer del 2012 i el 5 d’octubre del 2013, els equips culers dirigits per Josep Guardiola, Tito Vilanova i Gerardo Martino van encadenar un total de 64 jornades consecutives de Lliga marcant.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut