El Barça Lassa jugarà la Copa Intercontinental a San Juan

El Barça Lassa jugarà la Copa Intercontinental a San Juan

L’equip blaugrana creuarà l’Atlàntic per disputar el mundial de clubs entre el 14 i 16 de desembre en el bressol de l’hoquei patins argentí

És un dels grans reptes de la temporada. El Barça Lassa competirà a l’Argentina entre el 14 i 16 de desembre del 2018 per fer-se amb la Intercontinental. El conjunt blaugrana intentarà certificar la seva condició de millor equip del món a San Juan, en una competició en que també hi participarà el Porto (com a finalista de la Lliga Europea), el Murialdo de Mendoza (campió de Sud-Amèrica) i el Concepción de San Juan. Els barcelonistes s'enfrontaran al finalista del campionat Sud-americà jugat a Brasil el mes d’agost, equip on milita l’exblaugrana David Páez.

La seu dels partits serà el pavelló Aldo Cantoni, seu de les grans cites de l’hoquei patins argentí. L’organització de la competició correspon a la federació internacional Word Skate, que ha acceptat la proposta de la Confederación Argentina de Patín, amb el suport del Gobierno de San Juan i de la Federación Sanjuanina de Patín. Serà, doncs, el retorn dels blaugranes Pablo Álvarez i Matias Pascual a la seva ciutat natal.

Amb l’objectiu d’aconseguir la cinquena

Guanyar la 22a Lliga Europea a Porto, el maig del 2018, va permetre tornar a dominar l’hoquei europeu. Sense això, no s’hauria pogut aconseguir recentment la divuitena Copa Continental a Barcelos. Ara, doncs, es buscarà sumar la cinquena Intercontinental al palmarès de la secció més llorejada del FC Barcelona, amb un total de 120 títols.

Les intercontinentals aconseguides pel Barça Lassa van arribar la temporada 1997/1998 contra l’UVT, la 2005/06 davant l’Olimpia, la 2008/09 contra el Concepción i la 2014/15 contra el Petroleros YPF de Mendoza.

La primera Intercontinental que es va disputar també va tenir color blaugrana, ja que l’equip de Josep Lorente del curs 1982/83 va imposar-se en un Mundialet de Clubs jugat a Brasil que no es considera com a títol oficial. La final, en aquest cas, va ser contra el Porto (4-1).

I l’única derrota en una Intercontinental va arribar l’agost del 1985, quan va jugar-se un doble partit en el mateix Aldo Cantoni. Es va caure 5-4 i 5-3 davant un UVT reforçat per a l’ocasió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut