Sporting CP – Barça: Santa Golden Cup!

Sporting CP – Barça: Santa Golden Cup!

(21.00 hores, Esport3 i Barça TV) El conjunt blaugrana afronta durant aquesta setmana una nova competició europea d’alt nivell

Ha arribat l’hora de tornar a competir a Europa. El Barça d’hoquei patins està a punt per iniciar la Golden Cup, una nova competició continental que posarà a prova, durant la Setmana Santa, un conjunt blaugrana molt il·lusionat.

L’equip va viatjar aquest diumenge fins a La Corunya i va realitzar una prova de pista a Riazor, un conegut escenari on aquest dilluns (21.00 hores, Esport3, Barça TV i BarçaTV+) es jugarà un duel d’alt voltatge contra l’Sporting CP. El segon duel del grup B es disputarà el dimarts (també a les 21.00 hores) contra el Saint Omer. “Estem amb moltes ganes de mesurar-nos contra rivals europeus i veure com estan les forces”, expressa Aitor Egurrola.

El capità blaugrana pronostica que el primer partit contra l’Sporting serà “un partit duríssim contra un equip amb jugadors internacionals i molta experiència, com nosaltres”. I també assegura que la Golden Cup “serà una festa de l’hoquei patins”. Riazor, on va debutar el 31 d’octubre de 1998, “és un gran escenari” amb bons records per a Egurrola.

No va pujar a l’avió Sergi Panadero per motius personals. L’osonenc, amb permís del club, no estarà present en l’inici de la competició i el seu lloc l’ocuparà el jove Kyllian Gil. El porter del filial, Arnau Martínez, també forma part de l’expedició.

L’Sporting, set temporades després

Els jugadors han aterrat a La Corunya amb el clar objectiu de guanyar. Però s’ha d’anar pas a pas. I el primer obstacle a superar és un Sporting que és el campió de les dues últimes edicions de la Lliga Europea i que presenta una plantilla molt completa.

Barça i Sporting s’han enfrontat fins ara en dotze ocasions, amb nou victòries blaugranes, dos empats i una deorrta. La primera eliminatòria va ser en els quarts de final de la Lliga Europea 1978 i l’última va ser a la Lliga Continental 2015.

El partit que tancarà la primera jornada de la Golden Cup serà arbitrat pels portuguesos Pedro Silva i Pedro Figueiredo. Cal destacar que, després de cada partit, hi haurà una tanda d’un mínim de tres faltes directes per equip que pot decantar la balança en cas d’empat a punts en la fase de grups.

El Saint-Omer, el segon obstacle en 24 hores

El conjunt blaugrana tornarà a jugar a Riazor just 24 hores després de fer-ho contra l’Sporting. El rival serà el líder de la lliga francesa, que només ha perdut un dels tretze partits disputats (el de l’última jornada). Els únics precedents contra els francesos son de les temporades 2005/06 (CERS) i 2010/11 (Lliga Europea), amb quatre victòries blaugranes. 

A l’equip entrenat per Fabien Savrieux hi militen exconeguts de l’OK Lliga com el lleidatà Roc Llisa, l’argentí Guido Pellizzari i el porter osonenc Albert Masoliver. El capità és el torderenc Marçal Cuenca, que va formar part de l’hoquei formatiu blaugrana entre 2006 i 2010, entrenat per Edu Castro i aconseguint nombrosos campionats de Catalunya i d’Espanya. També caldrà estar atents a les accions d’internacionals francesos com Mathieu Le Roux i Leo Savreux.

En cas de classificar-se entre els dos primers del Grup B, el Barça disputarà els quarts de final el dijous o el divendres davant els respectius classificats del Grup A format per Porto, Benfica i Recam Làser Caldes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut