Igualada Rigat – Barça: Victòria de rècord! (3-5)

Triomf molt treballat a les Comes que permet als culers assegurar la primera plaça de la fase regular i igualen el rècord històric de 23 victòries seguides a l'OK Lliga

Gran victòria blaugrana a Igualada! Els culers han superat al conjunt de l'Anoia (3-5) en un triomf molt treballat que suposa un doble premi per als d'Edu Castro: certifiquen la primera plaça de la fase regular (assegurant-se així el factor pista a totes les rondes del play-off) i, a més, igualen el rècord històric de victòries consecutives en una mateixa OK Lliga amb un total de 23, les mateixes que va aconseguir el Barça del curs 1983/84 (rècord històric de la competició).

Primera part blaugrana

El matx ha començat favorable als culers, que des de l'inici han tingut el control del partit i ràpidament s'ha vist reflectit al marcador: als set minuts de joc, Pau Bargalló ha avançat els visitants amb un bon gol (0-1). Els d'Edu Castro han doblat l'avantatge mitjançant Sergi Panadero, que ha aprofitat una gran assistència de Joao Rodrigues després d'un contracop blaugrana per situar el 0-2 (min 20). I just abans del descans arribaria el tercer: Joao Rodrigues, rematant una bola dins l'àrea, col·locava el 0-3 (min 24) per tancar la primera meitat de la millor manera.

Reacció local

Tot i el domini blaugrana a la primera part, el segon temps ha iniciat amb un gol local que ha donat ales a l'Igualada: 10a falta blaugrana i diana de Sergi Pla en l'execució de la falta directa (1-3, min 30). I encara més quan un minut després, Ton Baliu, després de robar una bola i superar Egurrola en l'un contra un, ha retallat encara més el marcador per situar el 2-3 (min 31).

Amb el marcador totalment ajustat i tot per decidir, ha aparegut de nou Joao Rodrigues per tranquil·litzar els blaugranes. El portuguès ha creuat tota la pista i amb un bon xut de pala, ha augmentat de nou la distància al marcador (2-4, min 41). Els darrers minuts han estat completament bojos, amb faltes directes fallades per part de tots dos equips, i a falta de 14 segons, Ton Baliu -amb un xut ras de cullera dins l'àrea- ha tornat a estrènyer el marcador (3-4, min 50). Però Pablo Álvarez, a cinc segons per al final, ha anotat el 3-5 definitiu aprofitant que Elagi Deitg estava avançat.

Finalment, victòria barcelonista a les Comes (3-5) que permet als culers certificar la primera plaça de la fase regular i igualar així el rècord de 23 victòries. El proper dissabte els culers reben el Vic al Palau (20.00 h, horari unificat) on intentaran superar el rècord i seguir sumant victòries.

Igualada Rigat, 3
Barça, 5

Igualada Rigat: Elagi Deitg, Ton Baliu, Sergi Pla, Tety Vives i Marc Palau -cinc inicial-. Aleix Marimón, Bernat Yeste, Roger Bars i Jordi Méndez.
Barça: Egurrola, Nil Roca, Joao Rodrigues, Pau Bargalló i Panadero -cinc inicial-. Matías Pascual, Pablo Álvarez, Ignacio Alabart i Helder Nunes.
Gols: 0-1, Bargalló (min 7); 0-2, Panadero (min 20); 0-3, Joao Rodrigues (min 24); 1-3, Sergi Pla (min 30, falta directa); 2-3, Ton Baliu (min 31); 2-4, Joao Rodrigues (min 41); 3-4, Ton Baliu (min 50); 3-5, Pablo Álvarez (min 50).
Àrbitres: Raúl Burgos i Oriol Pérez. Faltes: 15-15