CD Bidasoa Irún - Barça: Campions de la Copa Asobal! (29-37)

Els culers guanyen amb autoritat la final i sumen la 17a Copa Asobal de la història, l'11a de manera consecutiva

Campions de la Copa Sacyr Asobal! Els culers han superat amb autoritat al CD Bidasoa Irún (29-37) i s'emporten un nou títol al sarró. Amb aquesta, ja són 17 edicions de la Copa Asobal per als culers, que a més, la guanyen per 11a temporada consecutiva. És el cinquè títol de la temporada per als d'Ortega, que buscaran el 6/6 a la Final Four d'EHF a Colònia el proper 18 i 19 de juny.

Inici disputat

Després d'uns primers compassos amb força igualtat sobre la pista, els culers han començat a manar al marcador amb uns bons primers minuts d'Ángel Fernández, autor de tres gols matiners. A poc a poc, l'escletxa ha anat en augment, i el Barça ha arribat a guanyat de +5 (10-15), però Bidasoa no ha perdut la cara al partit i ha sabut reaccionar. Tot i així, amb un bon Fabregas en atac (quatre gols a la primera meitat), el Barça marxava al descans manant a l'electrònic (14-17).

Sentència blaugrana

Ja a la segona meitat, un bon parcial inicial de 8-4 ha catapultat al Barça, que s'ha situat +7 (18-25), una distància que seria ja impossible de remuntar per al conjunt basc. Amb Aleix Gómez, Fàbregas i Yussef Benali com a homes més destacats, els d'Ortega s'han mantingut durant tot el període amb un avantatge de sis/set gols, sense donar cap tipus d'opció a Bidasoa.

Finalment, el Barça s'ha anat de +8, per acabar guanyant 29-37. Victòria implacable d'un equip que suma ja cinc títols aquesta temporada: Supercopa d’Espanya, Supercopa de Catalunya, Copa del Rei, Lliga Sacyr ASOBAL i ara s'afegeix la Copa Sacyr ASOBAL. Ara, els barcelonistes afrontaran el darrer repte de la temporada amb la Final Four de la Champions League. Som-hi!

CD Bidasoa Irún, 29
Barça, 37

CD Bidasoa Irún: Xoan Ledo (-), Adrián Fernández (2), Aguinagalde (1), Eneko Furundarena (3), Odriozola (8), Iñaki Cavero (3), Mikel Zabala (1) -set inicial-, José Manuel Sierra (-), Matheus Da Silva (1), Tesoriere (-), Dariel García (1), Tao Gey-Emparan (1), Iribar (2), Gorka Nieto (2), Ugarte (4).
Barça: Pérez de Vargas (-), Thiagus Petrus (-), Fàbregas (6), Dika Mem (3), Langaro (2), Aleix Gómez (7), Ángel Fernández (3) -set inicial-, Maciel (-), Cindric (1), Ali Zein (2), Luís Frade (2), Richardson (2), Makuc (-), Blaz Janc (4), Yussef Benali (4), Aitor Ariño (1).
Parcials: 3-2 / 4-5 / 6-9 / 8-11 / 10-14 / 14-17 (descans) 17-21 / 20-26 / 22-29 / 24-31 / 26-34 / 29-37 (final).
Àrbitres: García Mosquera i Rodríguez Rodríguez