Setena Final Four en 10 anys!

Setena Final Four en 10 anys!

La cita final de la VELUX EHF Champions League celebra aquest curs la desena edició, i el Barça Lassa és l’equip que més vegades hi ha estat; els propers 1 i 2 de juny buscarà recuperar el tron d’Europa

La VELUX EHF Champions League celebra aquesta temporada la desena edició de la Final Four de Colònia, i el Barça Lassa no podia faltar a la cita. És el club que més presències acumula al Lanxess Arena, i els propers 1 i 2 de juny buscarà recuperar el tron europeu que no revalida des del 2015. Amb la victòria d’aquest dissabte al Palau Blaugrana contra l'HBC Nantes francès (29-26), el conjunt de Xavi Pascual va certificar l’accés a la seva setena Final Four després d’una trajectòria impecable durant tot el curs.

Amb set presències de deu edicions, el Barça Lassa ja és el club més regular del continent en les cites a la catedral de l’handbol europeu. Només se’n haurà perdut tres (2011/12, 2015/16 i 2017/18), i mai ha estat dues temporades consecutives sense acudir al Lanxess Arena. Amb l’última classificació ha superat el Kiel alemany, que va acumular sis presències a Colònia (cinc de consecutives), però no hi va des del curs 2015/16. El Veszprém, que aquest dissabte també va certificar la classificació contra el Flensburg, disputarà la seva cinquena Final Four.

Quatre finals i dos títols

La Champions es va començar a decidir amb el format de Final a Quatre la temporada 2009/10, i el Barça va ser a la primera final (va caure contra el Kiel per 36-34). Un any més tard els culers van repetir, però aleshores van aixecar el títol en superar el Ciudad Real a la final per 27-24. Després d’un curs sense ser-hi, els blaugranes van tornar al Lanxess Arena l’any 2012/13, però van perdre la final a la pròrroga contra l’Hamburg (30-29). Un any després es va caure a les semifinals, i el títol va haver d’esperar a la temporada 2014/15. La victòria a la final contra el Veszprém (28-23) va donar als culers la seva novena Champions, l’última fins ara. En les darreres tres temporades el Barça ha anat a una Final Four (2016/17), però va caure a les semifinals contra el Vardar amb un gol en l’últim sospir.

Tant Xavi Pascual com els jugadors van reconèixer, en acabar el partit contra el Nantes, que l’equip tenia entre cella i cella anar a la Final Four des de la temporada passada, després de caure als vuitens contra el Montpeller. “Estem molt contents, però no en tenim prou; anirem a Colònia per guanyar”, va dir el tècnic a la sala de premsa. Els propers 1 i 2 de juny, el Barça Lassa buscarà la seva desena Champions i recuperar el tron que no defensa des del 2015.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut