Barça Lassa – HBC Nantes (29-26): Classificats per a la Final Four!

Els homes de Xavi Pascual obtenen el bitllet per a Colònia, després de superar un Nantes que ha proposat un partit molt ràpid i intens

Victòria de Champions. I un triomf que val una nova Final Four. El Barça Lassa ha superat l'HBC Nantes (29-26) en un partit molt intens amb l’ajuda d’un Palau que ha ofert la seva millor entrada de la temporada (5.268 espectadors). Andersson i Ariño han estat els homes més determinants, amb cinc i quatre gols cadascun, davant un rival que no s’ha rendit fins al final. Els culers obtenen, d’aquesta manera, el desitjat bitllet per a Colònia després de guanyar, també, en l’anada.

Atacs ràpids a l’inici

Els primers compassos del duel han estat equilibrats i molt intensos. Els francesos han proposat atacs ràpids –a causa del desavantatge del marcador global– que han sabut contrarestar bé els blaugranes. Un Lasse Andersson molt inspirat, però, ha atorgat la primera renda al Barça Lassa, que ha començat a obrir escletxa en el marcador (7-4). El danès, precisament, ha estat el màxim anotador blaugrana de la primera meitat amb cinc gols.

Els culers han estat molt eficaços de cara a porteria i han mostrat una intensitat defensiva digna d’un partit d’aquestes característiques. Mentrestant, l’exblaugrana Lazarov ha estat un dels rivals més perillosos, però el Barça Lassa ha replicat de meravella. Però el tram final de la primera part ha estat dominat per un Nantes que s’ha topat amb un Gonzalo estel·lar. El porter blaugrana ha evitat que el conjunt visitant retallés distàncies i ha ajudat els de Xavi Pascual a marxar als vestidors per davant (17-14).

El segon acte ha començat de manera similar al primer. La intensitat s’ha mantingut i l’intercanvi de gols ha estat la tònica dels primers minuts de la represa.

Els blaugranes aprofiten la precipitació rival

Els de Thierry Anti s’han arribat a situar a un gol del Barça Lassa (22-21). Però la precipitació i la necessitat de remuntar s’ha apoderat del sotscampió d’Europa en el tram final, cosa que li ha provocat moltes pèrdues de pilota. Un fet aprofitat pel conjunt barcelonista per agafar les regnes del matx. Amb un Víctor Tomás molt inspirat, els culers han augmentat diferències (25-21).

En els minuts finals el Barça Lassa ha estat solvent i no ha donat cap opció al rival. Així doncs, el Palau ha gaudit d’una victòria que permet als blaugranes accedir a la Final Four de Colònia dos anys després de l’última presència.

Fitxa del partit

Barça Lassa, 29
HBC Nantes, 26

Barça Lassa: Pérez de Vargas (1), Pálmarsson (2), Ariño Bengochea (4), Ludovic Fàbregas (3), Dika Mem (3), Víctor Tomás (3), Gonçalves –set inicial– Sorhaindo (1), Entrerríos (1) Andersson (5), Aleix Gómez (3), N’Guessan, Gonçalves, Dolenec (1), Gilberto Brito i Ilic (3)

HBC Nantes: Bonnefoi, Lagarde (4), Tournat (5), Rivera Folch (4), Kiril Lazarov (3), Gurbindo Martínez (2), David Balaguer (3) –set inicial– Delecroix (1), Guillo (2), Nyokas, Auffret, Pechmalbec (1), Feliho, Emonet (1), Siffert i Imare

Parcials cada cinc minuts: 2-2/7-4/11-7/14-9/15-11/17-14/19-16/21-19/22-21/27-24/29-26

Àrbitres: Martin Gjeding i Mads Hansen