La novena Lliga Asobal consecutiva ja és al sarró

La novena Lliga Asobal consecutiva ja és al sarró

El Barça Lassa ha aconseguit el 26è títol domèstic de la història de la secció i ho ha pogut celebrar al Palau Blaugrana amb l’afició

A falta de set jornades per al final de la competició, el Barça Lassa d’handbol s’ha assegurat aquest divendres el títol de la Lliga Asobal 2018/19. Ho ha fet gràcies a la victòria per 40-24 contra el Quabit Guadalajara en la jornada 23 al Palau Blaugrana. És la 26a Lliga de la història de la secció, i la novena que es guanya de manera consecutiva. Des del curs 2010/11, els culers acumulen una hegemonia absoluta a la competició regular i en aquesta ocasió ha tornat a guanyar el títol sense deixar escapar cap punt fins al partit decisiu.

El títol s’ha assegurat gràcies al marge de 14 punts respecte del Bidasoa Irún, l’actual segon classificat de la Lliga, i el goal-average favorable. I és que catorze són els punts que quedaran en joc a partir de la victòria blaugrana.

La Lliga Asobal és el cinquè títol de la temporada del Barça Lassa. En l’inici de temporada es van aconseguir la Supercopa de Catalunya i la Supercopa d’Espanya, i unes setmanes més tard, a l’octubre, es va guanyar la Super Globe a Doha. La consecució de la Copa Asobal va tancar l’any 2018, i ara arriba la Lliga. Per davant quedarà la Copa del Rei (5-7 d’abril) i el repte de la Lliga de Campions.

Col·leccionistes i estrenes

Hi ha quatre jugadors del Barça Lassa, a més del tècnic Xavi Pascual, que han guanyat les nou Lligues consecutives des de la temporada 2010/11: Víctor Tomàs, Raúl Entrerríos, Cédric Sorhaindo i Aitor Ariño. En el cas del capità, però, no són les úniques, ja que n’acumula 11. D’altra banda, hi ha sis jugadors que estrenen el seu palmarès a la Lliga Asobal: Kevin Möller, Ludovic Fabregas, Thiagus Petrus, Casper Mortensen, Gilberto Duarte i Nemanja Ilic –a l’equip des del mes de febrer-.

El trofeu, més endavant

Tot i assegurar el títol de manera matemàtica, el Barça Lassa no rebrà el trofeu que l’acredita com a campió de la Lliga Asobal fins d’aquí a unes setmanes. En un dels partits que resten per jugar-se al Palau Blaugrana, els culers celebraran el títol amb tots els honors. Aquest divendres, en acabar el matx, els jugadors han celebrat la gesta, lluint unes samarretes commemoratives i fent córrer el cava sobre el parquet.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut