Es retira el ‘Kun’ Agüero, un golejador de llegenda

Es retira el ‘Kun’ Agüero, un golejador de llegenda

El davanter argentí tanca la seva trajectòria futbolística havent marcat 436 gols en 802 partits

El 'Kun' es retira. El davanter argentí ha anunciat aquest dimecres el seu adéu del futbol en una emotiva roda de premsa celebrada al Camp Nou. D’aquesta manera, plega un golejador llegendari, autor de 436 gols en 802 partits com a professional, repartits entre Independiente (23 gols), Atlètic de Madrid (101), Manchester City (260) i FC Barcelona (1), a més dels marcats amb la selecció argentina (9 en categories inferiors i 42 amb l’Absoluta).

 

Deixa el futbol amb un palmarès encomiable (21 títols guanyats) i un llistat de rècords golejadors difícilment comparable: màxim golejador de la història del Manchester City, home-rècord de gols amb un mateix equip a la Premier League, màxim golejador estranger de la competició, futbolista amb la millor mitjana golejadora de la Premier (1 gol cada 108 minuts) i tercer màxim realitzador amb la selecció argentina.

Amb el Barça, cinc partits i un gol

Evidentment, els seus registres amb el FC Barcelona són inferiors. Agüero va ser anunciat com a nou jugador culer el passat 31 de maig, tot i que l’acord entre el FC Barcelona i Sergio ‘Kun’ Agüero era per a partir de l’1 de juliol, un cop acabat el seu contracte amb el Manchester City.

Malauradament, la lesió inicial a l’estiu i els problemes posteriors, no van permetre el ‘Kun’ Agüero disputar més de cinc partits com a blaugrana. L’argentí va debutar el 17 d’octubre contra el València, i posteriorment també va jugar a la Champions contra el Dinamo de Kíev, i a la Lliga davant el Reial Madrid, el Rayo Vallecano i l’Alabès.

Així doncs, cinc partits, quatre de Lliga i un de Champions, en els que va poder anotar un gol. Precisament, la seva única diana com a barcelonista va ser davant el Reial Madrid al Clàssic del Camp Nou.

Contra l’Alabès, l’últim partit

En el seu darrer partit disputat, al Camp Nou davant l’Alabès el passat 30 d’octubre, Agüero va haver de ser substituït a la primera part a l’haver referit un episodi de malestar toràcic, i va ser traslladat a l’hospital per fer-se un estudi cardiològic.

Cal recordar que posteriorment, l’1 de novembre, va ser sotmès a un procediment diagnòstic i terapèutic a càrrec del Dr. Josep Brugada, i es va anunciar la seva baixa i que, durant els següents tres mesos, s’avaluaria l’efectivitat del tractament per tal de determinar el seu procés de recuperació. Ara posa punt i final a una trajectòria espectacular. Gràcies pel teu futbol, Kun!

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut