Els rècords golejadors del ‘Kun’ Agüero

Els rècords golejadors del ‘Kun’ Agüero

El jugador argentí té en el seu poder alguns dels rècords més valuosos del futbol anglès

El ‘Kun’ Agüero és un jugador de rècords. Des que va debutar amb Independiente a la Lliga argentina amb només 15 anys, 1 mes i 3 dies i es va convertir en el futbolista més jove en estrenar-se a la màxima categoria -superant Diego Armando Maradona- no ha deixat d’establir marques difícils de batre. Especialment a la Premier League i al Manchester City, on ha jugat les 10 últimes temporades.

Màxim golejador de la història del City

A Manchester el recordaran pels seus gols. Ha marxat del conjunt skyblue sent el màxim golejador de la història del City amb 260 gols, sumant les dianes anotades en totes les competicions. Molt lluny seu queden Eric Brook (177 gols), Tommy Johnson (166) i Joe Hayes o Colin Bell (tots dos amb 153).

Rècord de gols a la Premier amb un mateix equip

D’aquests 260 gols, 184 van ser a la Premier League, cosa que també fa que sigui el jugador que més gols ha marcat a la història de la competició amb un mateix equip, superant llegendes com Wayne Rooney (183 gols), Thierry Henry (175), Harry Kane (166) o Alan Shearer (148).

De fet, Agüero és a dia d’avui el quart màxim golejador de la història de la Premier League. Es va quedar a tres gols d’entrar a un podi format per Alan Shearer (260 gols), Wayne Rooney (208) i Andrew Cole (187).

Màxim golejador estranger de la competició

Els 184 gols del davanter argentí a la Premier League el permeten liderar, doncs, la classificació de màxims golejadors estrangers de la història de la competició, per davant de Thierry Henry (175), Robin Van Persie (144), Jimmy Floyd Hasselbaink (127) i Robbie Keane (126).

Alhora, és també el jugador amb més hat-tricks a la història de la Premier League, havent-ne signat un total de 12. Alan Shearer (11) i Robbie Fowler (9) completen el podi.

La millor mitjana: un gol cada 108 minuts 

Si entrem a analitzar el detall totes aquestes dianes, comprovarem que Agüero ha estat també el futbolista que més gols ha marcat per minut a la Premier League. Té una mitjana d’un gol cada 108 minuts en els 275 partits jugats a la competició, per davant de Thierry Henry i Harry Kane (un gol cada 122 minuts), Ruud van Nistelrooy (un gol cada 128 minuts) i Mohamed Salah (un gol cada 130 minuts).

Tercer màxim golejador amb l’Argentina

Més enllà de la Premier League, Sergio Agüero també pot presumir de ser el tercer màxim golejador de la història de la selecció argentina. Abans de la Copa Amèrica d’aquest estiu ha signat 42 gols amb l’albiceleste, únicament superat per Leo Messi (71 gols) i Gabriel Batistuta (54).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut