Barça-Sevilla: els arguments per creure en la remuntada

Barça-Sevilla: els arguments per creure en la remuntada

(21.30 h, TV3, GOL i La1) Els blaugranes afronten la tornada dels quarts de final com un matx transcendental per continuar fent el camí de la Copa

Objectiu principal en el Barça-Sevilla: la remuntada blaugrana. El Camp Nou ha de ser una olla a pressió per ajudar a empènyer la pilota al fons de la xarxa. I, d’aquesta manera, aixecar el 2-0 advers i classificar-se per a les semifinals de Copa. Per tant, els d’Ernesto Valverde saltaran a l’Estadi (21.30 h, TV3, GOL i La1) per construir una altra nit màgica davant un conjunt que acostuma a encaixar gols al Camp Nou.

El Barça ja ha remuntat davant el Sevilla

4-0 i campions de la Supercopa. A doble partit, la temporada 2010/11, el Barça de Josep Guardiola va aixecar un 3-1 davant el conjunt andalús. El Camp Nou va viure una nit memorable tot i el resultat assolit al Sánchez-Pizjuán en el matx d’anada. Per tant, és possible capgirar el 2-0 i passar a les semifinals de Copa del Rei per novena vegada seguida.

Precedents que conviden a l’optimisme 

Al llarg de la història, el Sevilla i el Barça han disputat 12 eliminatòries a doble partit de Copa. Doncs bé, sis d’aquests resultats com a locals classificarien el Barça de Valverde:
   - 3-0 els cursos 1918/19, 1941/42, 1950/51 i 1990/91.
   - 7-1 la temporada 1921/22.
   - 5-1 el curs 1933/34.

Així mateix, el FC Barcelona ha eliminat de la Copa el conjunt de Nervión en 8 ocasions i l’ha vençut en dues finals: 2015/16 (2-0) i 2017/18 (5-0).

La porteria del Sevilla entre cella i cella de Messi

El Barça necessita gols. I amb l’estrella argentina endollada de cara a porta, les dianes sempre arriben; suma set jornades de Lliga seguides anotant i també va marcar en l’últim partit de Copa que els blaugranes van remuntar: 3-0 contra el Llevant. A més, l’argentí està especialment encertat amb el grup andalús: 35 partits i 32 dianes; i, concretament, al Camp Nou, Messi li ha marcat 20 gols (16 gols en Lliga i 4 gols en Supercopa) en 17 enfrontaments.

Així doncs, el ‘10’ blaugrana s’erigeix com un altre argument per creure en la remuntada culer. I més si l’astre argentí invoca la gent a venir a l’Estadi per capgirar l’electrònic. No faràs cas al capità culer? Adquireix la teva entrada! Som-hi, Camp Nou!

El rival

Màxim golejador: Ben Yedder és el màxim anotador amb 18 gols en totes les competicions; 2 en partits de Copa, igual que André Silva. Però cap dels dos ha perforat la xarxa del Camp Nou.
Entrenador: Pablo Machín. 5 partits contra el Barça com a tècnic, una única victòria (la de l’anada d’aquests quarts de Copa).
Camí a la Copa: el conjunt de Nervión és als quarts després d’eliminar el Villanovense i l’Athletic. Si el Barça encadena 8 temporades seguides classificant-se per a semifinals de Copa, un rècord a la competició, el Sevilla ha passat quatre vegades en els darrers vuit cursos.
Les baixes: Machín no pot comptar amb Sergio Escudero, Gonalons, Jesús Navas, Gnagnon i els exblaugranes Munir, Nolito i Aleix Vidal per lesió.

La convocatòria de Valverde

Per al duel, el tècnic blaugrana ha decidir convocat els següents 18 futbolistes:  Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Prince, S. Roberto, Aleñá, Vidal i Vermaelen. Es queden fora per lesió O. Dembélé, Rafinha i Umtiti, mentre que Samper i Murillo són baixa per decisió tècnica i Denis Suárez perquè es troba pendent de resoldre el seu futur.

Servei de metro fins a la 1 de la matinada

Cal recordar que TMB ha ampliat el seu servei de metro per a aquest dimecres a la nit fins a la 1 de la matinada. D’aquesta manera, tots aquells que tornin en metro podran quedar-se fins al final del partit (que acabarà cap a les 23.20 hores, sempre que no hi hagi pròrroga) sense patir per la tornada a casa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut