Barça – Llevant: Dembélé lidera la remuntada (3-0)

Un doblet de l'extrem francès i una diana de Messi, que iguala els 49 gols de Kubala a la Copa, capgiren l’eliminatòria per accedir als quarts de final

Ousmane Dembélé ha estat el gran protagonista del matx de tornada dels vuitens de final de la Copa al Camp Nou. Dos gols de l’11 culer en menys d’un minut (minuts 30 i 31) i el 49è gol de Messi a la Copa (min 54) han tombat la resistència d’un Llevant molt enfocat a defensar la renda assolida al Ciutat de València. Així doncs, l’equip ha fet bons els precedents i ha tornat a capgirar una eliminatòria copera amb resultat advers de 2-1 a l’anada.

Els de Valverde han sortit decidits a remuntar des del xiulet inicial, i ràpidament han controlat la pilota per dominar el partit. Dembélé, el més actiu als primers minuts, s’ha erigit en líder de l’ofensiva culer, tot i que Lionel Messi hauria pogut marcar el primer gol. El ‘10’ ha disposat d’una falta perillosa al minut 15 que Aitor Fernández ha desviat. A partir d’aquest instant les arribades dels culers s’han convertit en una constant fins a trobar el camí del gol.

Dos gols en un tres i no res

I, al minut 30, Messi ha recuperat una pilota a la banda dreta que ha cedit dins l’àrea a Dembélé, que ha superat Aitor amb l’ajuda d’un defensa granota. I, tot just després, en la jugada posterior, una recuperació d’Arthur ha propiciat un contracop blaugrana que el davanter francès ha tornat a definir picant la pilota per sobre del porter llevantinista, que no ha estat afortunat en l’acció. Amb aquests dos gols, l’extrem ja ha vist porteria en quatre competicions aquest curs (Supercopa, Lliga, Lliga de Campions i Copa).

Coutinho ha ampliat la renda culer als cinc minuts de la represa, però l’àrbitre ha anul·lat el seu gol per fora de joc al minut 50. Tot i això, en la següent acció atacant blaugrana, al minut 54, Messi ha establert el 3-0 a l’electrònic. I ho ha fet després d’una gran combinació entre Dembélé, N. Semedo i el ‘10’, que ha definit amb classe davant Aitor. Amb aquesta diana el capità en suma 49 a la Copa, i iguala els registres de Kubala com a segon culer amb més gols a la competició del KO, només superats pels 64 gols de Samitier.

Dembélé, ovacionat pel Camp Nou

Ja al tram final, Ernesto Valverde ha decidit substituir l’home de la nit. Dembélé ha deixat el seu lloc a Denis Suárez enmig d’una atronadora ovació del Camp Nou, que ha premiat l’actuació de l’11. Així doncs, triomf sòlid per certificar la presència del Barça als quarts de final, que se sortejaran aquest divendres a les 17.00 hores amb set possibles rivals per al Barça.