Getafe CF – FC Barcelona: Un Barça més líder (1-2)

Els Reis d'Orient porten als de Valverde un triomf treballat i augmenten el seu avantatge al capdamunt de la taula

El FC Barcelona s’ha proclamat campió d’hivern després de superar el Getafe (1-2) al Coliseum Alfonso Pérez. Els de Valverde han treballat de valent per superar un equip com el de Bordalás, que no ha posat les coses gens fàcils als blaugranes. Les dianes de Messi en el minut 20 i una volea de Suárez al 39 han servit per sumar els tres punts en un partit en què Jaime Mata ha fet el gol local al minut 42.

I és que el Getafe ha sortit al camp decidit a crear problemes als de Valverde, i en els primers minuts s’ha mostrat incisiu. A més, els de Bordalás han apostat per aturar el joc de manera contínua per evitar el joc culer fins que Messi ha aparegut.

El més murri de tots

En el minut 20, una pilota filtrada d’Arthur ha rebotat en un defensa del Getafe. I Messi, més atent que la defensa, s’ha avançat a tres rivals per anotar el 0-1 i marcar, per quart curs consecutiu, el primer gol blaugrana de l’any a la Lliga.

La diana de Messi ha activat el joc barcelonista, i els de Valverde han gaudit d’uns grans minuts de joc col·lectiu. Piqué ha estat a punt de marcar al minut 25, i Suárez tres minuts després.

Golàs del davanter uruguaià

I finalment ha arribat el segon gol culer, gràcies a una definició espectacular de Suárez al minut 39. El ‘9’ ha enganxat un refús en la frontal de l’àrea i, amb una volea espectacular, ha batut David Soria. Tot i això, els de Bordalás han tirat d’orgull i al 42, Jaime Mata ha fet l’1-2 a plaer després d’una assistència d’Ángel.

Es motiva el Getafe

I el conjunt local ha estat a punt d’empatar tot just iniciar-se la segona part, però el xut d’Ángel ha sortit fregant el pal dret de Ter Stegen. Els de Bordalás ha buscat el perill en les accions d’estratègia i, al minut 58, el porter alemany ha hagut d’intervenir de manera brillant per salvar l’empat de Maksimovic.

Valverde ha contestat amb l’entrada de Sergio al minut 69 i en el 75, Messi ha pogut sentenciar el matx després d’una gran assistència de Dembélé, però Soria ha intervingut per negar-li el gol 400 en la competició. Lenglet ha pogut sentenciar el duel en el minut 84 amb un cop de cap que ha sortit prop dels pals defensats pel porter madrileny del Getafe. Al final, el marcador ja no s’ha mogut i el FC Barcelona aconsegueix un triomf que el fa encara més líder per començar l’any 2019 d'una manera immillorable.