Equilibri de forces (1-1)

Els gols de Dembélé i Lucas Moura segellen l’empat en un duel en el què ha brillat Cillessen

El Barça ha tancat la fase de grups d’aquesta edició de la Lliga de Campions amb una igualada (1-1) contra els Spurs al Camp Nou. Ousmane Dembélé, al minut sis de partit, ha anotat el gol d’un Barça on ha destacat també Jasper Cillessen, nomenat 'Man of the Match'. L’holandès s’ha lluït davant del Camp Nou i ha aturat fins a cinc ocasions clares londinenques fins que, al minut 84, Lucas ha empatat amb un xut des de prop. Sergio, després d’entrar a l’inici de la segona meitat, s’ha convertit en centenari a la Champions, una competició on el Barça ja espera rival per als vuitens de final.

Ernesto Valverde ha decidit fer canvis en l’onze inicial, amb la inclusió de jugadors com Cillessen, Vermaelen, Miranda, Aleñá o Munir. I el matx ha començat de cara pel Barça, ja que en el minut 6, O.Dembélé ha robat una pilota molt perillosa al cercle central. I, en una cursa fulgurant, ha trencat Walker-Peters, a Winks dins l’àrea amb un retall magistral i, tot seguit, ha batut Lloris. Tot i això, al minut 32 Jasper Cillessen ha salvat l’ocasió visitant més clara al primer temps després d’aturar un mà a mà molt clar a Son. I abans del descans, Coutinho ha pogut fer el 2-0, però s’ha topat amb el pal per primera vegada.

Ernesto Valverde ha donat entrada a Sergio a la segona meitat, complint d’aquesta manera, un centenar de partits a la competició, tots amb el FC Barcelona. Però en la represa, el Tottenham ha fet un pas endavant.

Exhibició de Cillessen

Eriksen ha provat al porter holandès tot just després de reanudar-se el matx, i al minut 56 Cillessen ha tornat a frenar en sec Son. I, de nou, el porter del Barça ha estat l’heroi al minut 69, al desviar un tir clar d’Eriksen. I, per quarta ocasió consecutiva, l'holandès ha rebutjat un remat molt clar de Lucas Moura minuts després.

Lucas empata a les acaballes

Al minut 83, Coutinho s’ha tornat a topar amb la fusta de la porteria d’un rival que, amb l’empat de l’Inter al Giuseppe Meazza, quedava fora de la competició i que, al minut 84, ha empatat amb un gol de Lucas Moura. Un gol ‘in extremis’ que ha classificat el conjunt londinenc i que no trenca, però, la ratxa del FC Barcelona al Camp Nou en Champions, on ja suma 29 partits invicte com a local.

Fitxa del partit

FC Barcelona: Cillessen, Semedo, Rakitic (Sergio, min 45), Coutinho, Arthur, O.Dembélé (Denis min 73), Clément Lenglet, Munir (Messi, min 63), Vermaelen, Aleñá, Miranda

Spurs: Lloris, Rose, Alderweireld, Vertonghen, Son (Lucas min 71), Winks (Llorente min 83), Kane, Walker-Peters (Lamela min 61), Sissoko, Alli i Eriksen.

Gols: 1-0 O.Dembélé (min 6), 1-1 Lucas Moura.

Àrbitre: Milorad Mazic. Ha amonestat Walker – Peters (min 7) i N.Semedo (min 68).