FC Barcelona – Real Betis: Comencen amb bon peu (2-0)

FC Barcelona – Real Betis: Comencen amb bon peu (2-0)

Amb els gols de Tosca -en pròpia porteria- i Sergi Roberto, els d’Ernesto Valverde debuten a la Lliga amb un triomf en què la pressió blaugrana ha estat clau

Valverde ho va dir en la prèvia del partit, que qui dominés la pressió tindria molt a guanyar. Si, a més, guanyés la possessió, fas dos gols a la primera meitat, treus amb solvència les ocasions ofensives del rival i controles el tempo del partit a la segona, pràcticament és molt difícil no sumar els tres punts.

Així ha estat com ha actuat el FC Barcelona en el partit contra el Betis, el que ha inaugurat la Lliga 2017/18 per als dos equips, i que ha acabat amb un triomf blaugrana per 2-0. En podrien haver estat més, però Messi s’ha topat fins a tres vegades amb el pal. Per tant, els gols a la primera meitat de Tosca, en pròpia porteria, i de Sergi Roberto han reflectit aquest resultat inaugural, el dia que el Camp Nou ha homenatjat les víctimes dels atacs terroristes de Barcelona i Cambrils.

La pressió esdevé clau

Durant la pretemporada, un dels signes d’identitats del nou Barça de Valverde ha estat la pressió. No ha canviat en l’inici de la Lliga, ja que des del primer minut el Barça ha treballat bé aquest factor del joc i ha aconseguit recuperar l’esfèrica en zona de perill. De fet, els gols blaugrana han arribat així, tot i que ha costat una mica celebrar el primer –concretament 35 minuts. Abans, el Barça ha hagut de tirar de paciència i buscar el moment oportú. El que ha estat més a prop ha estat Messi, amb un llançament de falta que ha marxat fregant el travesser (min 13), amb un xut creuat que ha sortit per poc, després d’una combinació amb Sergio (min 24), i amb una nova falta que ha picat contra el pal (min 34). També Deulofeu, que ha fet un gran partit en l’extrem dret i que ha creat força perill dins l’àrea.

De fet, tots dos han estat protagonistes en el gol que ha inaugurat el marcador. Perquè Messi ha arrencat la moto, ha entrat dins l’àrea i ha buscat Deulofeu, situat a l’extrem. Quan el de Riudarenes ha buscat tornar-li la pilota a l’argentí, la centrada ha topat en la punta del peu de Tosca, que ha marcat en pròpia porteria (1-0, min 35) i ha trencat el 0-0 inicial.

Un gol que ha precipitat els esdeveniments i que ha acabat per decantar el duel del cantó blaugrana, amb la segona i definitiva diana abans del descans. Enmig, hi ha hagut temps per a un ensurt, quan Sergio León s’ha plantat sol davant Ter Stegen però, en l’últim moment, Mascherano ha aconseguit tocar la pilota amb la bota del peu (min 37). En la següent jugada, el Barça no ha perdonat i, després d’una nova recuperació de Deulofeu, aquest cop sobre Feddal, ha arribat a la línia de fons, ha fet la centrada i Sergi Roberto ha marcat a plaer (2-0, min 38).

El tempo és blaugrana

Resultat que ja no s’ha mogut i que ha acabat sent definitiu per assolir la novena victòria consecutiva en una primera jornada de Lliga. Sí que és veritat que no ha estat una segona meitat gaire lluïda, però els de Valverde no han patit per mantenir la porteria a zero. Davant d’això, els blaugrana han abaixat el ritme, però han contemporitzat el joc. Això no significa, però, que no hagin arribat més ocasions, especialment de Messi. El ‘10’, però, s’ha topat dues vegades més amb el pal, totes dues amb xuts des de la frontal (min 59 i min 80), per quedar-se a només a un dit de poder celebrar el seu primer gol a la Lliga 2017/18. La propera oportunitat per fer-ho la tindrà el proper dissabte, contra l’Alabès a Mendizorrotza (18.15 h).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut