Les 10 dades de la Lliga 2023/24

Les 10 dades de la Lliga 2023/24

Noms com el de Lamine Yamal, Gündoğan, Fermín o Lewandowski sobresurten en els registres de la competició

Un cop acabada la Lliga 2023/24 és moment de fer balanç. El FC Barcelona de Xavi ha acabat en la segona posició de la taula amb 85 unitats, gràcies a les 26 victòries i cinc empats. Uns punts sumats on diferents estadístiques col·lectives i individuals surten a la palestra. Repassem les 10 dades més destacades de la competició que ha arribat a la seva fi. 

Lamine Yamal, el més regatejador…

Sens dubte que aquesta temporada ha viscut l’esclat de Lamine Yamal. El 27 s’ha obert pas a la Lliga a ritme de jugades desbordants. Exhibint desimboltura i desvergonyiment tot i la seva joventut, l’atacant és el culer amb més regats intentats; un total de 141. João Cancelo és el següent en aparèixer en aquest rànquing, amb 109.  

… i el que més partits ha disputat 

La seva qualitat de jove no li ha impedit ser el futbolista del primer equip amb més partits a les seves esquenes. En aquesta Lliga ha agregat 37 participacions en el seu currículum. Ara bé, no és l’integrant de la plantilla amb més titularitats o més minuts acumulats. İlkay Gündoğan és qui ha amarrat aquestes estadístiques, amb 33 titularitats i 2997 minuts. 

2024-05-19_FCBvsRAYO_117

24 anys i 170 dies, l’alineació més jove

La irrupció de futbolistes de La Masia ha tingut molt protagonisme en aquest curs. No només Lamine Yamal s’ha apoderat d’un lloc en els onzes, sinó que també ha sobresortit el nom de Pau Cubarsí. El central català també ha enamorat a propis i estranys amb les seves actuacions des del seu primer dia. Precisament, el 33 i Lamine Yamal formaven part de l’11 titular més jove del FC Barcelona d’aquesta Lliga. Va ser al camp del Betis i el marcador va acabar amb un incontestable 2-4, amb hat-trick de Ferran Torres.  

Lewy lidera la llista de 17 golejadors diferents

Una temporada més, Robert Lewandowski ha acabat com el màxim realitzador del FC Barcelona a la Lliga. El davanter polonès, que es va endur el Pitxitxi el curs passat, ha enviat la pilota al fons de la xarxa un total de 19 vegades. Cap altre integrant de la plantilla de Xavi ha arribat als dos dígits anotadors a la competició regular. 

Altres dels noms destacats de cara a porteria són el de Fermín, segon màxim realitzador de la plantilla amb vuit dianes, i els de João Félix i Ferran Torres, amb set dianes tots dos. En el cas del 16 i del 14 esdevenen números remarcables perquè ha estat la seva primera temporada al primer equip culer. Lloades són les dianes del migcampista andalús que en el tram final de la Lliga ha crescut meteòricament les seves estadístiques. 

Raphinha, amb sis, Gündoğan i Lamine Yamal, amb cinc i el segon amb diferents rècords de precocitat, Pedri, amb quatre, Sergi Roberto, amb tres, Frenkie de Jong, Vitor Roque, Christensen i Cancelo, amb dos, i Araujo, Marc Guiu, Gavi i Kounde, amb un, eleven a 17 la coralitat golejadora blaugrana d’aquesta Lliga 2023/24. 

Gündoğan, capdavanter en titularitats 

És una sort tenir a İlkay Gündoğan sobre el verd. El migcampista alemany ha escrit una sensacional temporada. Ha estat una peça clau per als esquemes de Xavi Hernández. Dominant la pilota divinament el 22 ha estat l'home que més titularitats ha sumat a la Lliga, 33. Jules Kounde i Robert Lewandowski, també amb molta ascendència en el joc culer, ocupen la posició de plata d'aquesta estadística amb 32.

Fermín, sempre intens

Sempre que surt a la gespa, el futbolista de La Masia ho dona tot. Ha estat una temporada inoblidable per al 16 que més enllà dels gols ha exhibit altres dels trets característics del seu joc, intensitat i energia. Una combinació d’explosivitat que el fan anar al límit i, en conseqüència, és el barcelonista amb més faltes en contra. Un total de 43. El podi d’aquest registre el completen Cancelo, amb 40, i Gavi, amb 31. 

2024-05-26_SEVILLAvsFCB_142

24 gols en l’últim quart d’hora

Mai s’abaixen els braços. Els blaugranes han mantingut la seva empenta ofensiva fins al final en aquesta Lliga. Tant és així que del minut 76 al 90 és el tram que més gols barcelonistes ha vist; en són 24. Sens dubte que quan el partit va arribant a l’ocàs el camp fa baixada per als interessos blaugranes. Perquè del 61 al 75 és el segon període que ha cantat més dianes. 

Uns números que han propiciat que les segones parts siguin més realitzadores que les primeres. 53 gols vs 26. 

2 gols de falta

Veure una festivitat blaugrana de tir lliure directe costava. I aquesta temporada s’ha vist per partida doble. Primer va ser Ferran Torres. El valencià va trencar la maledicció de gols de falta blaugrana des de la marxa de Leo Messi. Quan el ‘tauró’ va anotar de falta directa davant el Betis el passat 16 de setembre de 2023 es complien dos anys i dos mesos sense veure un gol de falta del FC Barcelona. 

 

Per veure la següent transformació de lliure directe dels culers no va haver de passar tant de temps. Perquè el 29 d’abril, Robert Lewandowski ho va tornar a fer. També a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, com Ferran Torres, però davant el València (4-2). Des de la Lliga 2020/21 que el Barça no marcava dos o més gols de falta.  

17 porteries a zero 

Ter Stegen i Iñaki Peña han contribuit a aquesta estadística. Unes 17 porteries a zero que situen el FC Barcelona com el tercer equip de la Lliga amb més vegades sense recollir la pilota del fons de la xarxa. Quan el porter alemany va estar de baixa durant uns tres mesos, l’alacantí no va encaixar en dos compromisos. Els altres 15 els ha sumat el de Mönchengladbach, que ha millorat aquest registre en el tram final. L’1 no ha encaixat en les darreres tres jornades de quatre. 

L’1-0, el resultat més repetit 

El Barça s’ha abonat al codi binari. Fins a vuit parits s’han resolt favorablement per als de Xavi en aquesta conclosa Lliga. El segon marcador triomfal més repetit ha estat el 2-1, que s’ha vist un total de cinc vegades. La posició de bronze d’aquesta estadística la tanca el lluminós propici de 2-0. 

Repassades aquestes estadístiques és moment de tancar el camí del FC Barcelona en aquesta Lliga 2023/24

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut