Cinc coses que cal saber abans del Barça - Getafe

Cinc coses que cal saber abans del Barça - Getafe

Estudiem com pot ser el partit d'aquest dissabte entre culers i azulones amb diverses dades que posen de manifest com són tots dos equips

Torna la Lliga a l'Estadi Olímpic Lluís Companys amb un Barça - Getafe (dissabte 16.15 hores). Els blaugrana, després de guanyar a Vigo i empatar a Nàpols, buscaran sumar els tres punts a casa contra un equip que es troba en una còmoda desena posició abans de començar aquesta 26a jornada de Lliga. Per anar obrint boca de cara al duel entre blaugranes i azulones, deixem cinc dades que il·lustren el que es podrà veure a Montjuïc.

L'únic 0-0 culer, al Coliseum

El Barça ha marcat almenys un gol en 24 dels 25 partits que ha disputat en aquesta Lliga, i l'única vegada que es va quedar sense fer-ho va ser precisament a Getafe, en el 0-0 inaugural d'aquesta temporada. Els blaugrana, que van acabar amb 10 per culpa de l'expulsió a un Raphinha provocat, no van poder superar David Soria, i ara, a Montjuïc, tocarà tornar-ho a intentar.

Getafe-FCBarcelona0-0__sg_8904

Contra un dels porters que més atura

I no serà fàcil, perquè David Soria, el guardià de la porteria dels madrilenys és el tercer porter amb més aturades de tota la Lliga, amb un total de 86. Per davant només hi té a Filip Jörgensen, del Vila-real, amb 97 i Paulo Gazzaniga, del Girona, amb 88. Per a posar-ho en context, per exemple, entre Ter Stegen i Iñaki Peña en sumen 59 (37+22 respectivament).

Mayoral i les altures, grans amenaces en atac

Pel que fa als arguments ofensius del Getafe, en destaca un per sobre de la resta: Borja Mayoral. El davanter madrileny està fent una temporada excepcional, i així ho acrediten els 15 gols que acumula en Lliga. És, doncs, el segon màxim anotador de tot el campionat, només un gol per sota de Jude Bellingham.

D'aquests 15, un terç els ha marcat amb el cap, i és que el Getafe és l'equip de les cinc grans lligues europees que més gols ha marcat amb el cap (14), doblant, sense anar més lluny, les xifres del Barça. A més dels cinc de Mayoral, també han marcat d'aquesta forma Latasa i Maksimovic, aquests per partida doble i Carmona, Aleñá, Gastón i Mitrovic.

Pocs retocs, però un amb ADN Barça

La gran primera volta del Getafe ha fet que la direcció esportiva del Club hagi preferit no retocar massa la plantilla, i només han fet un parell d'incorporacions en el mercat hivernal, i una d'elles és ben coneguda a can Barça. I és que, a banda del fitxatge del jove Yellu, provinent del València, l'altra cara nova a l'equip de Bordalás és Ilaix Moriba, format a la Masia, que arriba cedit del Leipzig per a recuperar el seu millor nivell sota les ordres d'un entrenador amb qui va coincidir al València.

FCBarcelona-ClubAtlticodeMadrid0-0J35Liga1aDivisi20202021_pic_2021-05-09otrobarcelona-atletico18

L'equip més amonestat de la Lliga

La darrera dada pot servir com un avís de què poden esperar els blaugrana. El Getafe és un equip que no regala res, i cada pilota dividia és una guerra. Els àrbitres estan tenint feina amb els deixebles de Bordalás, que són els més amonestats de tota la competició, amb un total de 86 targetes, bastant per sobre de les 75 del Cadis, el segon en aquesta classificació o de les 57 del Barça, el 12è equip que ha vist més targetes grogues.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut