PRÈVIA | Barça - Vila-real: Toca canvi de xip

PRÈVIA | Barça - Vila-real: Toca canvi de xip

El conjunt de Xavi Hernández vol sumar la quarta victòria consecutiva a la competició, en el seu retorn al Lluís Companys

El Barça vol refer-se del cop que va suposar l'eliminació a la Copa del Rei en el partit de Lliga contra el Vila-real a l'Estadi Olímpic Lluís Companys (18.30 hores, DAZN), en el que serà el primer duel com a local després de 38 dies. El conjunt blaugrana rebrà un 'Submarí groc' que desembarcarà a Barcelona amb la necessitat de sumar punts per allunyar-se del descens. Actualment, el conjunt valencià es troba 14è a cinc punts de la zona vermella de la classificació. 

Si guanya, el Barça es col·locaria amb 47 punts, a quatre -de manera provisional- del Reial Madrid, que es troba en segona posició. El bon record lliguer contra el Reial Betis (2-4), on Ferran Torres es va exhibir amb hat-trick i assistència, conviden a l'aficionat blaugrana a creure en un triomf sobre el Vila-real. 

Amb el 3-4 a la memòria

Els dos conjunts ja es van enfrontar a la tercera jornada de Lliga a l'Estadi de la Ceràmica, partit que es va resoldre per la mínima a favor dels de Xavi Hernández (3-4). Aquell partit va viure la irrupció de Lamine Yamal, que va realitzar la seva primera assistència amb la samarreta del Barça. Gavi va ser l'executor de la jugada de l'extrem de 16 anys. De les botes del d'Esplugues de Llobregat va néixer també el definitiu 3-4, amb un xut seu al pal que va aprofitar Robert Lewandowski per a segellar la victòria dels catalans. Frenkie de JongFerran Torres també van marcar en un partit on els dos bàndols van desplegar un espectacular joc ofensiu.

A més, el conjunt dirigit per Marcelino García Toral és una de les víctimes preferides del Barça com a local. Des de la temporada 2010/11, els culers han guanyat 11 dels 12 partits disputats a casa contra els valencians. Només l'Athletic Club (13) i la Reial Societat (12) han perdut més cops al fortí blaugrana.

Sergi Roberto i Alejandro Balde, les grans absències

Xavi Hernández podrà comptar amb Christensen, que va abandonar San Mamés amb molèsties. Qui no podrà formar part de la convocatòria serà Alejandro Balde que té una lesió al tendó de l’isquiotibial de la cuixa dreta , i Sergi Roberto que ha sofert unes molèsties que li impediran disputar el partit contra el Vila-real. Així doncs, el tècnic del Barça ha anunciat la següent convocatòria: João Cancelo, R. Araujo, Ferran Torres, Pedri, Lewandowski, Iñaki Peña, João Félix, Christensen, Oriol Romeu, Vitor Roque, Frenkie de Jong, Gündoğan, Kounde, Lamine Yamal i Fermín. Com ja és costum, els joves del filial Astralaga, Kochen, Cubarsí, Marc Guiu, H. Fort i Marc Casadó completaran la llista.

Per tant, un dels grans al·licients d'aquesta convocatòria és el possible debut de Vitor Roque com a local, enfront els milers d'aficionats blaugranes.

Un Vila-real amb urgències

El quadre groc arriba a Barcelona en un dels seus pitjors moments en els últims anys. Només ha guanyat cinc dels 21 partits de Lliga disputats i és el segon equip més golejat de la competició, amb 42 gols encaixats, només superats pels 46 rebuts per part de l'Almeria -el Granada empata també amb el Vila-real amb 42 dianes en contra-. 

Les claus dels valencians són l'arribada de Gonçalo Guedes, l'encert golejador del davanter noruec Alexander Sørloth i les aturades del jove porter danès, Filip Jörgensen. En aquest últim cas, el porter del Vila-real lidera la Lliga en aturades amb un total de 85, vuit per sobre del segon. Sørloth ja es va estrenar amb la samarreta groga contra el Barça, convertint el 2-2 al marcador a l'Estadi de la Ceràmica.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut