Cinc coses que has de saber del Barça - Vila-real

Cinc coses que has de saber del Barça - Vila-real

Descobrim algunes curiositats del pròxim rival dels de Xavi Hernández a l'Estadi Olímpic Lluís Companys

El FC Barcelona torna a Montjuïc 38 dies després per enfrontar-se al Vila-real, en el partit corresponent a la 21a jornada de Lliga. Els de Xavi Hernández tornaran a jugar a casa després dels duels a domicili a la Lliga i a la Copa i la disputa de la Supercopa d'Espanya. Així, el primer rival de l'any al feu blaugrana serà el conjunt castellonenc. A continuació, fem una ullada a algunes dades i curiositats sobre el partit que es disputarà a l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

El Vila-real, un rival fetitxe 

El Barça ha convertit el Vila-real en una de les seves víctimes preferides, ja que el combinat blaugrana només ha perdut un dels seus últims 29 partits davant el conjunt groguet a la Lliga. De fet, l'única derrota va ser a l'última jornada de la temporada 2021/22 (0-2), amb la competició domèstica ja decidida i sense cap incentiu en joc.

Un fortí com a local

El Barça no coneix pràcticament la derrota a casa contra el Vila-real. Els blaugranes han guanyat 11 dels seus últims 12 partits contra els groguets com a locals a la Lliga, marcant un total de 36 gols. Ara, amb l'Spotify Camp Nou en obres i la irrupció de l'Estadi Olímpic Lluís Companys, els culers intentaran mantenir aquesta ratxa de victòries en un altre feu.

Cara i creu amb els gols rebuts de cap

El Vila-real és el segon equip de la Lliga que més gols ha encaixat de cap, amb nou dianes, mentre que els de Xavi Hernández són l'elenc que menys ha rebut d'aquesta manera en aquest curs, amb només un gol rebut i empatat amb l'Atlètic de Madrid. D'altra banda, el Barça ha marcat sis vegades de cap en aquesta temporada.

Retrobament amb cares conegudes

La plantilla del Vila-real compta amb cares conegudes a Barcelona. Ilias Akhomach, Denis Suárez i Pepe Reina viatjaran a la Ciutat Comtal amb un passat blaugrana durant les seves carreres. A més, el recent fitxatge del Vila-real, el portuguès Gonçalo Guedes, es podrà retrobar amb Ferran Torres al terreny de joc, quan ambdós jugadors vestien la samarreta del València.

Marcelino: una victòria contra el Barça, un títol

L'entrenador del Vila-real, Marcelino García Toral, va aterrar al conjunt groguet fa dos mesos després de la destitució de Quique Setién. Amb les dades a la mà, el tècnic asturià no ha guanyat cap dels seus 20 partits com a entrenador contra el Barça a la Lliga. Tot i això, l'únic triomf de Marcelino contra els blaugranes va ser en una final de Copa quan entrenava el València. D'altra banda, Xavi Hernández ha guanyat quatre dels seus cinc enfrontaments contra el Vila-real a la competició domèstica d'ençà que és entrenador culer.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut