PRÈVIA | Reial Madrid - FC Barcelona: Nova etapa del Súper Clàssic a Riad

PRÈVIA | Reial Madrid - FC Barcelona: Nova etapa del Súper Clàssic a Riad

Els blaugranes defensaran el títol de la Supercopa d'Espanya per coronar-se campions per segon any consecutiu en una ciutat que també acull el Dakar

Riad és un oasi de tradició, futur i esports. El Clàssic ja comença a formar part del panorama cultural de la capital d'Aràbia Saudí, que aquest diumenge 14 de gener també acull l'inici de la setena etapa del Ral·li Dakar. Enmig de la pols de les dunes que provoca la caravana d'aquesta mítica cursa de resistència, el FC Barcelona defensarà el títol de campió de la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid a l'Al-Awwal Park. Un escenari que decidirà el títol i donarà el tret de sortida a una nova etapa del Súper Clàssic!

La llum daurada de la posta de sol de l'Orient Mitjà deixarà pas a les estrelles de la nit. FC Barcelona i Reial Madrid saltaran a la gespa del camp de l'Al-Nassr per intentar endur-se la XL edició de la Supercopa d'Espanya 2024 (20 hores). Els blaugranes tenen la condició de vigents campions després de derrotar els blancs en una final fantàstica. Una final que ho va canviar tot. Per tant, els de Xavi voldran repetir aquell precedent alegre i viure un altre punt d'inflexió. Un missatge que tant el tècnic com els futbolistes barcelonistes han anat repetint aquests dies. L'objectiu és clar: tornar a alçar la Supercopa. 

La carrera entre blaugranes i blancs per al trofeu ja ha començat. Com és habitual en aquest duel que paralitza el planeta futbolístic, les estadístiques, els precedents i les comparacions són la tònica del context de la prèvia. Ara bé, quan la pilota comenci a roda a la gespa de l'Al-Awwal Park tot quedarà en pols. I un altre llibre de ruta estarà present en la ment d'aficionats, periodistes, càmeres... 

Girar la tònica de les finals

Si fem una mirada en el full de ruta dels precedents en finals, FC Barcelona i Reial Madrid s’han enfrontat fins a 16 vegades. El balanç és desfavorable per als interessos barcelonistes (10-6). Cal destacar que a la Supercopa d’Espanya és on més ocasions s’han vist les cares ambdós conjunts. Dels vuits partits per al títol, els culers només han sortit guanyadors en dos. La primera, va ser l’any 2011, quan l’eliminatòria encara es jugava a doble partit. La segona, quan el Barça va aixecar el primer títol a l'Aràbia Saudita guanyant d'una manera fantàstica al Reial Madrid (1-3). 

Primer Clàssic del 2024

Aquesta temporada 2023/24, FC Barcelona i Reial Madrid s'han batut en dues altres ocasions. En la pretemporada a Dallas, els de Xavi Hernández es van endur el triomf. Ara bé, en el matx de Lliga a l'Estadi Olímpic Lluís Companys els blancs es van alinear amb la victòria. Així doncs, el podi de victòries en els Clàssics d'aquesta temporada està repartit. Ara, en el primer Clàssic del 2024 falta saber qui s'emportarà la primera posició de l'esglaó i el trofeu fet de plata i que pesa prop de dos quilos. 

El FC Barcelona arriba com a vigent campió de la Supercopa. I també amb una ratxa de cinc partits sense perdre. A l'altre costat, el conjunt de Carlo Ancelotti acumula 20 matxs consecutius sense conèixer la derrota. Des del 24 de setembre de 2023 que l'elenc blanc no cau ensorrat. Va ser en el partit de Lliga contra l'Atlètic de Madrid. No obstant això, com va dir Xavi en la roda de premsa prèvia a la final, en un Clàssic no hi ha favoritisme i tot queda repartit. Més enllà d'aquestes dinàmiques, Barça i Madrid arriben minvats per les lesions. Courtois, Militão, Alaba i Lucas Vázquez són baixa. Al bàndol culer, Ter Stegen, Marcos Alonso, Gavi, Raphinha, Iñigo Martínez i Cancelo.

Ara bé, els dos conjunts tenen arguments suficients per arribar al confeti final. Per arribar a la cresta de la duna amb el trofeu final. Però, esperem que sigui el FC Barcelona qui navegui per l'alegria de la victòria a Riad. Una ciutat que els de Xavi volen tornar a pintar de blaugrana. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut