Xavi:

Xavi: "Si no som efectius, com a mínim hem de tenir ànima"

El tècnic del Barça ha analitzat el triomf contra l'Almeria, després de refer-se d'una "inacceptable" primera part i vèncer amb gol de Raphinha i doblet de Sergi Roberto

El FC Barcelona ha tancat l'any 2023 amb una victòria a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Ho ha fet amb un gol de Raphinha i un doblet de Sergi Roberto, que ha resultat decisiu. Tres punts per acomiadar la Lliga fins després del Nadal i que permet a l'equip de Xavi Hernández afrontar-lo amb els deures fets. Ha costat, però, perquè l'Almeria no ho ha posat fàcil davant d'un Barça que no ha fet una bona primera part. 

El tècnic, en la roda de premsa postpartit, ha comentat que "la primera part no és acceptable i els ho he dit als jugadors en la xerrada del descans". "Si no tenim efectivitat, com a mínim hem de ser agressius, tenir ànima. O correm com animals o no ens arriba. O hi deixem la pell o no guanyarem res. Hem d'espavilar i, si no ens arriba per futbol, ens ha d'arribar per ànima. A la segona part, per exemple, ho hem fet i hem pogut guanyat el partit. Aquí l'equip m'ha agradat", ha explicat. 

Tal com ha recordat Xavi, "l'any passat vam guanyar dos títols perquè hi vam posar l'ànima, perquè hi vam deixar la pell", i "és responsabilitat meva i això no tornarà a passar". Malgrat tot, ha comentat: "Més enllà de ser autocrítics, que ho hem de ser, crec que la victòria és merescuda".

A més, ha analitzat: "Els errors puntuals ens estan marcant moltíssim. Jugades desgraciades que estem regalant i que fan que ens costi molt més guanyar partits. Aquest Barça - Almeria ens pot anar molt bé. La primera part és just el que no hem de fer. La segona, el que sí que hem de fer". 

A banda d'aquestes declaracions, Xavi també ha volgut elogiar la figura de Sergi Roberto, que ha considerat "un exemple". "És un capità en majúscules, jugui o no jugui. Estic molt content per ell", ha afegit.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut